nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Tolonganak az emberek a ventilátorokért

Tolonganak az emberek a ventilátorokért

A hőség miatt jelentősen megnőtt a ventilátorok, klímaberendezések forgalma.
Forrás: MTI
f Ajánlom

A MediaMarktnál 40 százalékkal emelkedett a ventilátorok, légkondicionáló berendezések eladása júniusban a tavalyi év azonos időszakához képest – közölte az áruházlánc az MTI megkeresésére. Szerintük nehéz a korábbi évek hasonló időszakának adataival összehasonlítani az eladásokat, mert azok jellemzően az adott hónap időjárásától függően változnak. Ezt igazolta az elmúlt hétvége is, amikor hűtés kategóriában megtöbbszöröződött a MediaMarkt áruházi forgalma. Az áruházlánc tapasztalatai szerint a hűtő- és klímaberendezések iránt a tartósan, minimum 1-2 héten át tartó száraz idő és 30 fok körüli hőmérséklet esetén kezd nőni az érdeklődés.

via GIPHY

A MediaMarktban a ventilátorokból fogy a legtöbb, mivel ezek a legolcsóbbak, és egyszerűen üzembe helyezhetők. A másik népszerű kategória a mobil klíma, amely könnyen kezelhető, illetve szintén gyorsan üzembe helyezhető. A nyári hőségben ugyanis a vásárlók elsősorban az azonnali megoldást keresik – foglalta össze a MediaMarkt.

A Praktikerben is 30-40 százalékkal megnőtt a ventilátorok forgalma. A barkácsáruház adatai szerint a múlt héttől kezdve megugrott a kereslet a berendezések iránt, ami jól mutatja az időjárás erős befolyásoló hatását. A legnagyobb számban a Praktikerben is az egyszerű asztali és álló ventilátorok fogynak, ezek eladása főként a legforróbb napokra korlátozódik.

via GIPHY

A Tescónál a 2016-os év azonos időszakához képest megduplázódott a légkondicionálók forgalma. Ráadásul már több mint 40 ezer ventilátort adtak el a magyarországi Tesco áruházakban.

Megosztás Facebookon