Otthon

Önvezérlő otthon egyszerűen

Új távlatokat nyit a VELUX elektromos termékek irányításában és integrálásában az új VELUX KLF 200 interfész, használatával könnyedén automatizálhatók a VELUX elektromos termékek akkor is, ha az okosotthon többi eszköze más "nyelven" kommunikál.

Az új VELUX KLF 200 interfész a már meglévő VELUX felhasználói vezérlőrendszer kiegészítéseként is használható, de a teljes irányítást is egyszerűsítheti azáltal, hogy leküzdi a különféle gyártók okos eszközei közötti elektronikus nyelvi akadályokat. Egyféle fordítóberendezésként működik, ezáltal kisebb ráfordítással kényelmesebbé, egészségesebbé és biztonságosabbá tehetők az épületek.

A VELUX KLF 200 interfész a leghétköznapibb igényeket is kielégíti, de egy webes eszközt is tartalmaz, amellyel egyéni elképzeléseknek megfelelő beállításokat és forgatókönyveket hozhatnak létre a felhasználók számítógépről vagy mobileszközről. Egy forgatókönyv beprogramozásával így lehetőség nyílik többek között az otthonok vagyonvédelmére, vagy a viharos időjárás ellen való védekezésre is. Az interfész segítségével beállítható, hogy a riasztórendszer aktiválódásakor az ablakok becsukódjanak és a redőnyök leereszkedjenek. A hővédő rolók automatikus fel- és leeresztése olyan esetekben is működik, ha a szélérzékelő viharos szelet észlel. Az időjárásállomás által mért adatok beállított értékei esetén a VELUX INTEGRA tetőtéri ablakok nyitása–zárása automatizálható. A riasztórendszerekhez, fali kapcsolókhoz és az időjárás-állomásokhoz való kapcsolódás mellett a KLF 200 interfész segítségével a VELUX INTEGRAablakok szén-dioxid-, levegőminőség- és napfényérzékelőkkel is összehangolhatók. Például, ha elhasználódott a levegő a szobában, kinyitja az ablakokat, hogy friss levegőt engedjen a helyiségbe.

“A kicsi, elegáns, de masszív KLF 200 interfész függetlenül attól, hogy az intelligens vezérlőrendszer milyen módon kommunikál, értelmezi és lefordítja az érzékelőktől és riasztóktól kapott üzeneteket és működésbe hozza a megfelelő VELUX INTEGRA® termékeket. Ennek eredményeképp a VELUX INTEGRA® termékek és az épületautomatizálási rendszerek teljes körűen integrálhatók” – mondta el Őz Beáta, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezetője.

Önvezérlő otthon egyszerűen

Olvass még otthon témában itt, az NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top