nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Csak arról nem szólt a főnök, hogy nem rögzítették az állványt

Csak arról nem szólt a főnök, hogy nem rögzítették az állványt

Vádat emeltek egy pápai társasház építésvezetője ellen, aki elfelejtett szólni az embereinek, hogy az állvány nincs rögzítve. Egy munkás lezuhant, ketten megkapaszkodtak.
NLCafé
f Ajánlom

Betonacél szerelési munkákat végeztek egy pápai társasház építésén tavaly áprilisban. Egy állványt állítottak az épülő ház utcafronti részén, de nem rögzítették hozzá a falhoz és oldalról sem támasztották ki.

A Pápai Járási Ügyészség vádirata szerint az építésvezető a dolgozóknak megmutatta, hogy a kész falazatba hova építsék be a vasanyagot, arra azonban nem hívta fel a figyelmüket, hogy az állványzat nincs megfelelően rögzítve.

A sértettek délutánra jutottak oda, hogy az utcafronti oldal felső részein is elvégezzék a munkát, melyhez az állványt is igénybe kellett venniük. Háromméteres magasságban dolgoztak a betonkoszorú elhelyezésén, amikor az állvány eldőlt. Az egyik sértett az állvánnyal együtt a földre zuhant, társa – észlelve az állvány távolodását a faltól – a fal tetejére fellépett, míg harmadik munkatársuk a zsaluzatban megkapaszkodva kerülte el a leesést.

A baleset következtében az állványzattal együtt földre zuhant sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Az eldőlt állvány megrongált az utcán parkoló két személygépkocsit is.

Az építésvezetőt az ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja.

Megosztás Facebookon