Otthon

Új városnegyed épül a Kopaszi-gátnál

Letették a BudaPart beruházás alapkövét hétfőn Budapesten. Új városnegyed épül a Kopaszi-gátnál található egykori ipartelep 56 hektáros területén. A város első 120 méter magas épülete is itt lesz.

A fejlesztés első ütemében mintegy 26 milliárd forintos beruházással két lakóépület készül el összesen 265 lakással, az otthonok háromnegyede már vevőre is talált. A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg – mondta el Árendás Gergely, a beruházáson dolgozó ingatlanfejlesztő cég ügyvezetője. 

A BudaPartnak 3 kilométer hosszú vízparti szakasza lesz, gyalogos kapcsolatban a Dunával. A több mint 4 milliárd forint értékű infrastrukturális munkák során közel két hektár közterület létesül, 7600 négyzetméter közút épül vagy újul meg, 46 új fát ültetnek, és 60 új utcabútor létesül. A Kopaszi-gát közparkja a fejlesztés teljes időtartama alatt látogatható lesz, a 15 hektáros park területét nem érintik a beruházások.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes kiemelte: a város első 120 méter magas toronyháza is itt lesz a Kopaszi-gát mellett. Budapesten az elmúlt időszakban több hasonló fejlesztés indult, amihez hozzájárult, hogy elkészültek a főváros hosszú távú fejlesztési tervei. Árendás Gergely tájékoztatása szerint jelenleg 2 irodaház és 2 lakóépület engedélyezése fejeződött be, a toronyház tervezése még folyamatban van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top