Otthon

Régi kastélyokat osztogatnak Olaszországban

Tudjuk, hogy túl jónak hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, de igaz: simán neked adnak egy olasz kastélyt, ha hajlandó vagy kicsit fellendíteni vele a turizmust.

Általában inkább bele sem merünk gondolni, milyen árat kérhetnek egy mesebeli toszkán kastélyért, de az olasz kormány ötletes új programjának feltételei egészen könnyen teljesíthetőek. A Cammini e Percorsi névre keresztelt program lényege, hogy olyan állami tulajdonban lévő, romos állapotban lévő kastélyokat adjanak magánszemélyeknek, amelyek népszerű bicikliösvények és túraútvonalak mellett állnak – merthogy ilyenből állítólag van egy csomó.

Régi kastélyokat osztogatnak Olaszországban 

Az ideális kastélytulajdonos-várományosoknak persze hajlandónak kell lenniük néhány dologra, például arra, hogy otthonuk nyitott legyen a turisták előtt, és sajnos azt is meg kell jegyezni, hogy a kastély nem örökre szól: 9 éves tulajdonosi jogot kapnak hozzájuk a szerencsések. De még így is eléggé megéri a dolog. Aki tud olaszul, itt jelentkezhet!

 

HuffingtonPost

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top