Otthon

Rendezd be ötletesen apró hálószobád!

Gyakran felmerül benned a kérdés, hogy mihez kezdj a hálószobáddal, ami éppenséggel nem egy fél lakásnyi méretű? Rendezd be kreatívan. Hidd el, nem lehetetlen küldetés még akkor sem, ha egészen parányi helyiségről van szó!

Ha tered nincs is, akkor legalább a megfelelő fényviszonyokról gondoskodj!

Rendezd be ötletesen apró hálószobád!

A kicsi hálószobáknál mindenképpen figyelj rá, hogy a falak (esetleg a bútorok többsége is) világos színű legyen. A világos fal tágasabb térérzetet ad, így szellősebbnek, komfortosabbnak tűnik majd szoba..

Na jó, azért nem kell, hogy steril környezet legyen

Rendezd be ötletesen apró hálószobád!

Egy élénk, színes, izgalmas ágytakaró vagy kiegészítő hihetetlenül fel tudja dobni a helyiséget, főleg, ha a fehér színt választod a hálód főszínének.

A háló nem egyenlő a tárolóval

Rendezd be ötletesen apró hálószobád!

Hiába apró a hálószoba, sokan tartják itt a ruháikat, aminek következményeként halomban állnak a ruhakupacok. Ha egy mód van rá, akkor ne a lakás legkisebb helyiségébe ömlessz be mindent. Másrészt egy kis szoba esetében jobban járunk, ha a minimalizmus mellett tesszük le a voksunkat, és egy-két egyszerű, kevés helyet foglaló, mégis különleges dizájntárgyat választunk.

Nem nyúlhatsz mellé a tükörrel

Optikailag tágíthatod a teret tükörrel, még egy apró hálószobában is. Igaz, sokan idegenkednek tőle, de érdemes beszerezni egyet, ráadásul azt nem mondhatjuk, hogy nem mutat jól.

Rendezd be ötletesen apró hálószobád!

Használd a fantáziád!

Rendezd be ötletesen apró hálószobád!

Próbáljunk olyan okos, praktikus bútordarabokat válogatni, amik kimondottan helytakarékosságra hivatottak. Rengeteg ágy van például, aminek alsó részében tárolót lehet kialakítani – használjunk ki minden helyet egy apró helyiségben.

2 in 1: nappali és háló egyben

Nem is gondolnád, mennyire szerencsés vagy, hiszen még ha pici is, de van külön hálószobád. Sokan élnek viszont úgy, hogy a nappalijuk a hálószobájuk is egyben. Hogy tudod kihozni a legjobbat a dologból? Adunk erre is pár tippet!

A két legegyszerűbb megoldás, ha kinyitható kanapét vásárolunk vagy egy galériaágyat állítunk a nappaliba. Akiknek nincs tériszonyuk, és ahol a belmagasság engedi, ott érdemes a galériaágyat választani. A galéria alatt elfér egy kanapé, így megmarad a nappali eredeti funkciója, de akár egy dolgozósarok is berendezhető alatta. Vásárolhatunk előre gyártott galériaágyat is, de csináltathatunk is a szobára szabottat. A kinyitható kanapé előnye, hogy reggel gyorsan összecsukható, így napközben kanapéként funkcionál. Ha pedig ágyneműtartósat választunk, akkor a párnákkal, paplanokkal sem lesz gondunk.

Galériaággyal

A galériaágyas verzióhoz a vidám sárga színt választottuk ki. Érdemes kis méretű kanapét tenni a galéria alá, így helyet takarítunk meg. Fontos, hogy többfunkciós, praktikus bútorokat vegyünk, a hagyományos dohányzóasztal helyett vásároljunk például egy ládát, amit tárolásra is használhatunk.

Egy helyiség két funkció: nappali és szülői háló

1. Sárga kanapé, Ikea 22 990 forint
2. Tároló láda, Butlers 79 990 forint
3. Csíkos szőnyeg, Ikea 12 990 forint
4. Madaras párna, F&F Home 2490 forint
5. Sárga ágynemű, H&M Home 5990 forint
6. Galériaágy, Ikea 64 990 forint

Kinyitható kanapé

A kinyitható kanapé esetében szükségünk lesz éjjeliszekrényre. Hogy ez napközben ne legyen zavaró az enteriőrben, válasszunk például egy hokedlihez hasonló modellt. A kutya alakú, hazai designlámpa pedig nemcsak az esti olvasáskor lehet a szoba dísze.

Egy helyiség két funkció: nappali és szülői háló

1. Rózsaszín szőnyeg, Ikea 9990 forint
2. Párna, H&M Home 1290 forint
3. Éjjeliszekrény, Jysk 5000 forint
4. Kinyitható kanapéágy, Ikea 89 990 forint
5. Lámpa, Luminose 149 euró

(Fotók:pinterest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top