Otthon

Több pénzt adhat lakhatásra a munkáltató

Amennyiben rábólint a parlament a 2018-as költségvetés tervezetére, abban az esetben nőhet a lakhatásra szánt cafeteria adómentes összege.

Húsz százalékkal is nőhet a mobilitáscélú lakhatási támogatás összege, amennyiben a parlament elfogadja a 2018-as költségvetés tervezetét. Jelenleg a munkaviszony első két évében havonta a minimálbér 40 százalékáig terjedhet a  mobilitáscélú lakhatási támogatás (albérlet-cafeteria) havi adómentes összege, majd ezt követőn két évig a minimálbér 25 százaléka, majd további egy évig 15 százalék lehet havonta az adómentes összeg.

A változással jövő évtől a foglalkoztatás első két évében a minimálbér 60 százalékáig, a rákövetkező két évben a minimálbér 40 százalékáig, majd az ezt követő egy évben a minimálbér 20 százalékáig terjedhet az albérletre költhető havi adómentes támogatás mértéke.

Számokban kifejezve ez az első 24 hónapban a mostani bruttó 51 ezerről 76 500 ezer forintra, míg a második 24 hónapban bruttó 31 900 forintról 51 ezer forintra bővülhet, ha a munkáltatók a maximális összegeket biztosítják dolgozóiknak.

napi.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top