Otthon

Csodás egyszarvúak az otthonunkban

Feltűnt, hogy a csodás, szivárványszínű sörénnyel és egy szarvval büszkélkedő unikornisok nemcsak a gasztronómiát és a gyerekszobákat, de szinte már minden területet meghódítottak? Nem mehetünk el szó nélkül emellett a mesés trend mellett.

Az unikornisok varázslatos, mesés lények, segítenek álmodozni, és talán mostanában ezért is örvendenek akkora népszerűségnek. Jó ideje már nemcsak a gyerekszobákat hódították meg, hanem bizony a felnőtteket is. Már tavaly év végén robbant süti- és desszertfronton az unikornisláz, ami azóta sem hagyott alább, a hazai cukrászok sorra mutatják be a témára készített saját verziójukat. Nem vétlen tehát, hogy a sószórótól a fürdősapkán át egészen a kávés bögréig mindenféle készül unikornisdíszítéssel, sőt talán (legalábbis a számomra biztosan) a legmeghökkentőbb a játék babáknak árult unikornisjelmez.

Megnézem
Összes kép (1)

Unikornisokat a gyerekszobában!

A kislányok szobájába a legkönnyebb beilleszteni az unikornisokat. Tapasztalatból mondom, a Jégvarázs Elzája után ez a lény a legnépszerűbb az ovis kislányoknál. Egy ragasztószalag-adagoló egy iskolás íróasztalán is megfér, de egy hátizsáknak vagy egy rózsaszín hintalónak az ovisok örülhetnek. A fürdősapka pedig külön hasznos, így biztos nem lesz a hosszú hajú lányok hajkoronája vizes fürdéskor.

Csodás egyszarvúak az otthonunkban

1. Unikornisos ragasztóaszalag-adagoló, H&M Home, 1490 forint
2. Unikornisos fürdősapka, Sugar Shop, 2950 forint
3. Unikornisos szőnyeg, KriskoDesign, 19 990 forint
4. Unikornis mintás tároló, MamaZoo, 6900 forint
5. Rózsaszín hintaló, Mamas & Papas, 24 990 forint
6. Unikornisos hátizsák, SkipHop, 6250 forint

Lovak a falon

Ha szeretnénk a lovakat kicsit visszafogottabban becsempészni, akár a gyerekszobán kívül is, akkor válasszunk posztereket, képeket. De akár vásárolhatunk a fal és egyéb felületek dekorálására is alkalmas, egyedi, ráadásul hazai tervező által készített matricaszettet.

Csodás egyszarvúak az otthonunkban

1. Unikornisos matrica több színben, Justa, 3600 forint
2. Unikornis kép, Bibibi, Rippl Renata, 2500 forint
3. Unikornisos girland, Kiskuckóm, 3490 forint
4. Unikornisos poszter, Kiskuckóm, 3490 forint

Puha párnák és trófeák

Tény, hogy a párnakínálatot uralják leginkább az unikornisok, szinte mindenféle méretben és stílusban találni ilyen lakberendezési kellékeket. A másik kedvelt forma az unikornistrófea, ami végül is egy párna, csak annyiban különbözik, hogy ezeket a falra rögzíthetjük dekorációképpen.

Csodás egyszarvúak az otthonunkban

1. Unikornistrófea, Shumlee, 5490 forint
2. Plüssunikornis, Kismi
3. Unikornismintájú párna, KriskoDesign, 4990 forint
4. Unikornispárna antiallergén tömőanyaggal, Baniko, 4990 forint
5. Unikornispárna, KriskoDesign, 5490 forint
6. Unikornistrófea, Dream Decor

Készíts saját unikornist!

Avagy az unikornis és a piñata találkozása egy workshopon – hogy teljes legyen az unikornismánia. A piñata a mexikói papírmasé állat, ami kívül dekoratív, belül pedig sok-sok finomságot rejt. Ezeket az állatokat Mexikóban az ünnepelt egy seprűnyéllel veri szét, míg a vendégek egy dalt énekelnek. A piñatakészítő workshopot a pici and the city tervezője, Schwertner Janka tartja, aki 2003-ban mexikói tanulmánya alatt ismerkedett meg ezzel a hagyománnyal.

Csodás egyszarvúak az otthonunkban

Időpont: 2017. április 27. 17.00–20.00
Helyszín: the pici space – 1012 Budapest, Mikó utca 1. I. emelet 17.
Részvételi díj: 7990 forint

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top