Otthon

Tippek a tökéletes pázsitért

Ki ne szeretne csodás gyepen heverészni nyáron a kertben? Néhány egyszerű szabály betartásával ezt te is könnyen megvalósíthatod. Egy csokorba gyűjtöttük tippjeinket, hogy idén ne a szomszéd kertje legyen a zöldebb.
Tippek a tökéletes pázsitért

1. Tájékozódj!

A hipermarketekben számost fűnyíró közül választhatunk, a benzinestől az elektromoson át az akkumulátoros változatokig. Tanácsot azonban nem kapunk ahhoz, hogy számunkra melyik lenne az ideális választás. Éppen ezért érdemes szakkereskedésbe ellátogatnunk, ahol azonnal hozzáértő segítséget kapunk döntésünk meghozatalához.

2. Válaszd az új generációs eszközöket!

A STIHL szakkereskedésekben megvásárolható, a kertápolás legújabb generációs eszközeit jelentő akkumulátoros gépek között megtalálható VIKING fűnyíró, mely tökéletesen beváltja a hozzá fűzött reményeket kis és közepes kertekben. Érdemes beszerezni mellé a STIHL akkus szegélynyírójának valamelyikét, ami állítható szárának és fogantyújának köszönhetően testre szabható, így nem kell többé kellemetlen testhelyzeteket felvenni a nehezen elérhető területek nyírásához.

3. Nyírj rendszeresen!

Ahhoz, hogy egységes és üde pázsitunk legyen, minden héten foglalkoznunk kell vele, rendszeresen kell az öntöznünk és nyírnunk. Ez utóbbinak köszönhető a gyep egészséges szaporodása, ráadásul mivel a fűszálak egyre vastagabbakká válnak, könnyebben meggátolják a gazosodást is. Nyírjuk tehát egy-másfél hetente a füvet, és törekedjünk arra, hogy vágás során a fűszálak hosszának egyharmadát távolítsuk csak el!

4. Előzd meg a kikopásokat!

Célszerű a fűnyírást minden alkalommal más irányban haladva elvégezni, hiszen így nem tömörödik a talaj és nem alakulnak ki kopásfoltok sem a gyepszőnyegen. Mindig lebegjen a szemünk előtt: a nyírt sor egy kicsit fedje az előzőleg levágottat, így egyenletes felületet kapunk. Ne feledjük: sose nedves pázsiton végezzük a fűnyírást, mert ez is meggátolja az egységes gyep kialakítását.

Tovább a STIHL oldalára

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top