Otthon

Minden, amit a pozsgások gondozásáról tudnod kell

A pozsgás növények tavasszal és nyáron is a növényvilág legtrendibb szereplői maradnak. Most mindent megtudhatsz a gondozásukról is!

Te is beruháztál pár trendi pozsgás növényre, hallva, hogy milyen szuperegyszerű gondozni őket, végül mégis a kukában végezték? Ne aggódj, nem veled van a baj: a pozsgások gondozása tényleg nem igényel nagy tudományt, ám ha az alapvető szabályok hiányában próbáljuk életben tartani őket, valószínűleg nem járunk sikerrel. A pozsgások azonban továbbra is szakadatlanul trendingelnek, ezért ne félj beújítani párat a rossz tapasztalat ellenére sem! Most minden hasznos információt elárulunk, ami a gondozásuk során jól jöhet:

Minden, amit a pozsgások gondozásáról tudnod kell

1. Nem mindegy, milyen színűeket választasz

Kevesen tudják, hogy a narancs és lila árnyalatú pozsgások csak kültéren élnek meg, ezért csalódnak, ha bent a szobában tönkrementek. Beltéren a minél zöldebb pozsgások élnek tovább.

2. Minél szárazabb a talaj, annál jobb

Menj biztosra, és ültesd száraz talajba a pozsgásokat. Egy kaktuszföldmix némi homokkal keverve például kitűnő választás. Két locsolás között (nagyjából 10–14 naponta locsold) pedig hagyd teljesen kiszáradni a talajt.

3. Fényre mindenkinek szüksége van

Közvetlen napfényt nem igényelnek a pozsgások, de azért ügyelj rá, hogy kapjanak némi természetes világosságot.

4. Tuti tippek

Ha elszáradt leveleket találsz a pozsgásaid között, azonnal szabadulj meg tőlük. Egy évben egyszer pedig ültesd őket friss földbe. 

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top