Otthon

Ellentétekből a nyugalom szigete a fővárosban

Különböző kultúrák, eltérő ízlés – kezdetben nem volt könnyű helyzetben a házaspár, amikor Budapest belvárosában rendezte be első lakását. Szakértőként engem kértek fel a tervezésre, így sikerült megtalálni a közös nevezőt.

Olasz származással büszkélkedhet a lakás háziasszonya, aki Ausztráliában nőtt fel, majd sokfelé élt Európában, mielőtt a szerelem Magyarországra hozta. A flamenco táncot oktató Michelle-hez közelebb áll a romantikus stílus, míg magyar férje a letisztultabb vonalakat és a telítettebb színeket részesíti előnyben. Első közös otthonuk a kompromisszumok jegyében készült.

Fotó: Imre Barna
Fotó: Imre Barna

“Ha tehettem volna, minden helyiséget klasszikus darabokkal rendeztem volna be – vallja be Michelle. – Tobzódnék a gyertyatartók és a faragott képkeretek sokaságában. Szeretem a fehéret, a tejeskávét és a szürke világosabb árnyalatait.”

Fotó: Imre Barna
Fotó: Imre Barna

Így leginkább a hálószoba tükrözi a személyiségét, amit festett bútorokkal, kecses vasasztalkákkal és régi facsillárral rendeztek be. A konyha és a nappali már sokkal inkább a férj stílusát követi: a sáfrányzöld, az okker és a türkiz mozgalmasabbá teszi a teret. Nagy kihívást jelentett a szomszédos hálószoba macskás tapétával burkolt fala és festett csillárja mellett az ipari jellegű lámpák és a retró mintás tapéta szerepeltetése. “Élveztük, ahogy a lakás berendezési tárgyait válogattuk, mert eközben egymás újabb oldalait ismerhettük meg. Mulattatott, hogy gyakorlatilag mindenben ellentmondtunk egymásnak” – emlékszik vissza Michelle.

Fotó: Imre Barna
Fotó: Imre Barna
Ellentétekből a nyugalom szigete a fővárosban

A teljes cikk az OTTHON magazin áprilisi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

Budapesti retró fehér alapokkal

Színesen eklektikus lisszaboni lakás

Fókuszban az étkezőasztalok

Városi kert lilaakáccal

Megoldások stílusos tolóajtókra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top