nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Egy garzonlakás is lehet erotikus – fotók

Egy garzonlakás is lehet erotikus – fotók

Amennyiben lakásunkhoz csupán egyetlen szoba tartozik, vagyis kisméretű, bármily furcsának is hangzik, de alkalmasabb terep az erotikus hangulat kialakítására, mint a többszobás lakások. Ennek oka az, hogy a lakást meghatározó szoba átalakítása tulajdonképpen elégséges ahhoz, hogy úgy érezzük, az egész lakás erotikával fűtött.
Tábori Márton
f Ajánlom

Az erotika nemcsak minket igéz meg és csábít el, de általa mi is igézetet hordunk és csábítunk. Ha folyton az erotika e kettős ringatásában szeretnénk tudni magunkat, érdemes környezetünket úgy alakítani, hogy az képzeteinkben állandóan előhívja az erotika játékát. Így folytonosan átélhetem a csábított, de a csábító szerepét is. Ami talán ennél is lényegesebb, hogy e szerepek valósággá is válhatnak, és elindíthatják a két ember közötti erotikát, ha kedvesünk látogat meg minket.

Az erotikus hangulat kialakításában döntő módon vesznek részt a színek, amelyek a legtöbb esetben kényszerítő módon vonnak maguk után egy sajátos stílust is. Ha uralkodó színnek a vöröset vagy a bordót választjuk, nyugodtan helyezhetünk a falakra ízlésesen pikáns japán rajzokat és rézmetszeteket, amit a legkülönfélébb helyeken fellelhető vörös gyertyák, illetve vörös lampionok egészíthetnek ki. Ezzel a távol-keleti erotika világát idézzük fel. A metsző kék szín, a különféle fémtárgyakkal, tükrökkel és expresszionista festők férfi- és nőaktokat ábrázoló képeivel a huszonegyedik század cybererotikáját hívja életre.

Egy garzonlakás is lehet erotikus

A színvilágon kívül persze a térfelhasználásra is ügyeljünk

A garzonlakások többségében csak a fürdőszoba különül el falakkal is a szobától, de megvan rá a lehetőség, hogy úgy vonjuk be azt a szoba terébe, hogy azzal már egyből erotikus légkört alakítunk ki. Játsszunk el a gondolattal, hogy nem húzunk falat, vagy csak félfalat állítunk a két helyiség közé. Az igazi erotika azonban akkor jelenik meg, ha a válaszfalat meghagyjuk, de egy ablakot vágunk bele, amit függönnyel látunk el. Ezután tetszés szerint eldönthetjük, hogy kinek húzzuk el egy kicsit a függönyt, amikor zuhanyzunk.

Egy garzonlakás is lehet erotikus

A térkialakításban részt vesznek a különféle bútordarabok is. Az ágyat helyezhetjük középre, amit szintén függönnyel vehetünk körül. A hangsúlyos pozíciót a függöny ellensúlyozza, de egyben ki is emeli, hiszen ami feltűnően takar egy ilyen hangsúlyos helyet, talán nagyon is sejtet. Főleg akkor, ha az ágy fölött, a mennyezetre nagy méretű tükröt helyezünk el, amit csak akkor vehetünk észre, ha elhúzzuk a függönyt. Ha az erotika hangulatát akarjuk megidézni, sohase legyünk direktek, mindig csak sejtessünk. Ne spóroljunk azokkal a tárgyakkal, amik erotikus asszociációkat keltenek anélkül, hogy maguk erotikusak lennének. Nyugodtan kirakhatunk a polcra Eroszt megjelenítő szobrocskát és a szexualitás, erotika rejtelmeiről szóló ezoterikusabb könyveket.

Egy garzonlakás is lehet erotikus

Válogassuk meg a virágokat is

Az orchidea vagy a hozzá hasonló trópusi növények a lakás jól látható pontján díszelegjenek. Ne halmozzunk fel sok tárgyat, inkább szellősen helyezkedjenek el egymáshoz képest. Legyenek továbbá figyelemfelhívók, és formáik által árulkodók. A székek, az asztal vagy akár a váza alakja ne szikár és tömzsi legyen, inkább hosszanti irányban elnyúló és keskeny.
Az atmoszféra kialakítása során végül azt is vegyük számításba, hogy mindent nem jeleníthetünk meg, mivel az rontaná a lakás képét. Ruháinknak és kacatjainknak ezért minden esetben próbáljunk kialakítani egy beépített szekrényt a bejárathoz közel.

Megosztás Facebookon