Otthon

Motívumok retróban

A tél végi szürkeség után váltsunk színeket – tanácsolja Szilvi –, és mindezt a töretlenül népszerű retró jegyében. A jól ismert levelekkel és virágokkal látványos lesz a kisasztal, a párna és a porcelánkészlet is.

A kis lerakóasztalnak egyszerűen adhatsz új mintázatot, ha egy megfelelő méretre vágott, vastagabb kartonlapot helyezel rá, amire előzőleg leveles mintát festesz. Szerencsés, ha a kisbútor lapjának körben pereme van, mert ez nem engedi majd elmozdulni a kartont.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Játékos sormintákat festhetsz egy porcelán reggelizőkészletre, melyhez néhány speciális filctollat és festéket kell csak beszerezned a megfelelő színekben. Használj legalább négy vagy öt különböző színt. Úgy válaszd ki a sorrendjüket, hogy az azonosak ne kerüljenek egymás mellé, illetve egymás alá sem a festésnél.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Vidám színfoltja lesz a lakásnak a nagy, virágos mintákkal díszített párnacsalád. A ragasztófátyollal megerősített, színes vászondarabokból kivágott elemeket legegyszerűbben vasalással rögzítheted a huzatokon.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

A mintákat és a részletes leírást a márciusi Praktikában találod. 

(Alkotó: Kubinyi Szilvia)

Motívumok retróban

A teljes cikket a Praktika magazin márciusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu.

További érdekességek a lapból:

Opálos üvegek három technikával

Hímzett farmertáska

Cserépre festett virágok

Ökoanyu rendszerez

Álomfogó csipkéből

Párnára vasalt digitális fotó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top