Otthon

Vörösréz – bemutatkozik a legfrissebb lakberendezési trend

Megmutatjuk, hogyan használd a legújabb lakásdekorációban megjelenő anyagot, a vörösrezet. Mindebben nemcsak egy bazáranyag és egy inspirációs galéria lesz a segítségünkre, hanem Hadnagy Timi enteriőrtervező is!

Elég csak betévedni bármelyik lakberendezési boltba vagy böngészni a Pinteresten, és az arcunkba kiált a legújabb és legnagyobb trend, a vörösréz kiegészítők és home decor tárgyak divatja. “A réz beköszönte előtt túl sok hideg anyag volt előtérben, mint például a beton, a fém, az üveg… Szerintem már ki volt éhezve a világ egy kis melegségre. A meleg fémek, mint a réz, erre tökéletes és elegáns térhódító anyagként került előtérbe” – tudtuk meg a trenddel kapcsolatban Hadnagy Timi enteriőrtervezőtől.

Megnézem
Összes kép (1)

Timi azt is elmondta, hogy bizony a vörösréz térhódítása nem most indult, ő már 2015-ben használta egy nagyobb projektje során, de tény, hogy a nagy bummra tavalyig kellett várni.

A vörösréz, ahogyan Timi is említette egy kis melegséget hoz a lakásokba, éppen ezért tökéletesen párosítható olyan anyagokkal, mint a fa vagy a szőrme – elég csak megnézni az inspirációs galériánkat. A színek terén talán a két véglet illik hozzá leginkább: az olyan pasztellszínek, mint a púderrózsaszín vagy a mentazöld és a másik szélsőség, a sötét árnyalatok, mint amilyen például a grafitszürke is. A vörösréz tárgyak formavilága nagyon sokféle, hiszen az íves lámpaburáktól és teáskannáktól egészen a szögletes kosarakig és mécsestartókig terjed.

Így változott át az íróasztalom!

A réztrendben talán a legjobb, hogy ezekkel a karakteres kiegészítőkkel pikk-pakk megváltoztathatjuk egy adott tér hangulatát, még csak profi enteriőrstylistnak sem kell lenni. Hogy bebizonyítsam, mennyire, ilyen egyszerűen átrendeztem az otthoni íróasztalomat.

Az otthoni munkaállomásomon eddig az ezüst uralkodott, némi pinkkel kiegészítve. Az írószerek fém virágkaspókban kaptak helyet, és az iratok tárolására is egy ezüstfényű fém IKEA-irattartót használtam.

Vörösréz - bemutatkozik a legfrissebb lakberendezési trend

Fém irattartó, Ikea 1.790 forint
Fém virágkaspók, Ikea 295 forint
Lámpa, Tilka egyedi megrendelés

A redesign során új lámpát vettem, ami azt hiszem, megérte a befektetést, hiszen nagyon meghatározó eleme lett az asztalnak. Az iratok egy nagyobb méretű, rézkosárba kerültek, és vásároltam egy réz üzenőtáblát is, mert egyszerűen nem bírtam otthagyni. A rézcuccokhoz jól passzolnak a természetes anyagok, mint például a fa. Ezért az írószerek fadobozokba kerültek.

Vörösréz - bemutatkozik a legfrissebb lakberendezési trend

Réz asztali lámpa, Lidl 4.990 forint
Réz üzenőtábla, Jysk 2.490 forint
Réz kosár, Jysk 2.290 forint

Ezt vedd!

Ha kedvet kaptál egy kis lakásdekor-frissítéshez, akkor válogass bazárunkból, ahol már 1.490 forintért találsz a rezes trendbe illő tárgyat, de a legdrágább, hazai márkától való rézlámpa sem kerül többe 8.200 forintnál.

És hogy a szakértő, Timi szerint hogyan illesszük az otthonunkba ezt a trendet: “Imádom a lámpákat, szóval például gyönyörű vörösréz függesztékkel! Szerintem a megfelelő világítás nagyon fontos szempont minden tervezésnél és egy-egy kiemelkedő darab követheti is a trendeket. Arra ügyeljünk, hogy az olcsóbb daraboknál a kivitelezés gyengébb lehet. Egy szépen elkészített vörösréz buránál érdemes megnézni a mennyezeti rózsás színét és anyagát is, mert ott szokták elrontani az összképet.”

Vörösréz - bemutatkozik a legfrissebb lakberendezési trend

 

1. Üdvözlőlap, Mamas & Papas 1.690 forint
2. Mécsestartó, H&M Home 1.490 forint
3. Réz evőeszközkészlet, Butlers 4.990 forint
4. Rácsos üzenőtábla, Jysk 2.490 forint
5. Réz csíptetős vállfa, Butlers 1.590 forint
6. Rézfoglalatú lámpa, Tilka 8.200 forint
7. Rézkosár, Jysk 2.290 forint
8. Szalvétatartó, H&M Home 1.990 forint
9. Tálca, H&M Home 5.990 forint

Olvass még több cikket lakberendezés témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top