nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Ki lehet bújni a kazánrendelet alól?

Ki lehet bújni a kazánrendelet alól?

Felülvizsgálnák a gázosok az uniós rendeletet, hogy egyes esetekben beszerelhetőek legyenek a zárt égésterű, de nem kondenzációs kazánok is.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Felbolydult a hazai gázpiac, miután az Európai Unió energiahatékonysági rendelete szerint csak kondenzációs kazánra lehet cserélni az elavult, tönkrement kazánokat. Ezekhez ugyanis a kéményeket is át kell alakítani, a gyűjtőkémények cseréje a fővárosban és vidéken ötszázezer embert érinthet.

Versits Tamás, a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesületének elnöke az Inforádióban azt mondta, a magyar gázkészülékek átlagéletkora 22 év, sokuk csereéretté vált. “Különösen nagy problémát jelentenek a társasházakban rendkívül elterjedt gyűjtőkémények, mert az ezekhez tartozó hőtermelők (kazánok, vízmelegítők) cseréjét a készülékek tulajdonosai egyedül nem végezhetik el, ugyanis a beavatkozás a többi lakásra is hatással lehet” – tette hozzá.

Illés Zoltán, a Gáziparosok Országos Egyesületének elnöke  egy szerdai konferencián azt mondta: az – uniósnál jóval szigorúbb – rendelet felülvizsgálatát kezdeményezték annak érdekében, hogy egyes esetekben beszerelhetőek legyenek a zárt égésterű, de nem kondenzációs kazánok is – derült ki az Inforádióból.

Megosztás Facebookon