Otthon

2017 nagy kedvence: a bambusz

Minek köszönheti népszerűségét a bambusz? Adottságai minden szempontból megfelelnek korunk elvárásainak. A 21. század csúcsnövényének tartják, a zoknitól a házon át a legmenőbb designbútorokig minden készíthető belőle – vallja McMenemy Márk.

“A bambusz a világ leggyorsabban növekvő növénye, a növényvilág egyik rekordere, mivel naponta akár 30 centimétert is növekedhet, így 4-5 év után évente lehet aratni, ellentétben a trópusi keményfákkal, amelyeket csak egyszer lehet kivágni. Környezetbarát nyersanyagforrás, hiszen egy olyan fűféle, ami fa méretűvé növeszti fásodó szárait” – sorolja a bambusz előnyeit McMenemy Márk.

Fotó: kert.tv
Fotó: kert.tv

A bambusztárgyak felhasználása hazánkban is egyre elterjedtebb. Sok háztartásban találhatunk már bambusztálakat, -tányéralátéteket, -vázákat, evő- és konyhai eszközöket, de a fenntarthatóság és a környezettudatosság térhódításával a design területén is egyre népszerűbb a gyorsan növő, könnyen pótolható bambusz.

 Fotó: kert.tv

Fotó: kert.tv
Fotó: kert.tv
Fotó: kert.tv
Fotó: kert.tv
Fotó: kert.tv

Még több érdekesség, praktika, kerti tippek, videók a Kert.tv oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top