Otthon

5 hiba, amit ne kövess el a hálószoba berendezésekor

Mivel a hálószobánk nem nagyon van szem előtt, a berendezése elnagyolt lehet, mert túlságosan el vagyunk foglalva azzal, hogy a nappali és a konyha tökéletes legyen.

Ha csak arra használjuk a hálót, hogy ledőljünk az ágyra éjjel, akkor is ott töltjük életünk egyharmadát, úgyhogy érdemes ennek a szobának is figyelmet szentelni. Például ezt az öt hibát kerüld el, amikor berendezed a hálószobát, hogy minél kényelmesebb és élhetőbb legyen ez az élettér is.

1. Nem jó éjjeliszekrényt választasz

Nem a design a lényeg, hanem hogy megfelelő magasságú és méretű legyen az éjjeliszekrény, hogy kényelmesen kiszolgálja az igényeidet. Persze nem árt, ha illik a hálószoba többi berendezéséhez, de amúgy választhatsz akár egy kis széket is éjjeliszekrénynek. Ne legyen túl alacsonyan, ne legyen túl magasan, és férjen el rajta minden, amit használnál éjjel: könyv, pohár víz, óra, zsebkendő vagy bármi, amire szükséged van.

5 hiba, amit ne kövess el a hálószoba berendezésekor

2. Nem figyelsz a világításra

A hálószobának is szüksége van többfajta világításra. A legjobb párosítás, ha van egy teljes szobát bevilágító lámpa, egy kis olvasólámpa és még hangulatvilágítás is. Gondold át, mire használod a hálót, milyen tevékenységeket szoktál itt végezni, és ezekhez mérten szerezd be a lámpákat, ne kelljen kiszállni az ágyból, hogy lekapcsold a villanyt vagy hogy ne legyen túl sötét, ha olvasni akarnál.

3. Rossz helyre teszed a szőnyegeket

Sokszor találkozhatsz ezzel a hibával a legszebb otthonokban is. Egy gyönyörű szőnyeg van a hálóban, csak épp nem az ágy előtt, ott, ahova lépsz reggel, amikor felkelsz, hanem a szoba közepén. A szőnyegeknél a hálószoba esetében a funkció fontosabb, mint a design, az egész napi hangulatodra jó hatással lehet, ha egy puha, meleg szőnyeget érint először a talpad reggel.

5 hiba, amit ne kövess el a hálószoba berendezésekor

4. Nincs megfelelően kialakítva a töltőállomás

A szakértők ugyan azt javasolják, hogy ne legyen semmilyen telefon, tablet, más eszköz a hálószobában, még ébresztőórának sem szabadna a telefonunkat használni, de az igazság az, hogy az emberek többsége az ágya mellett tölti a telefonját és más eszközeit éjszaka. Ehhez pedig szükséged van egy kis töltőállomásra, akár csak egy kijelölt polcra, hogy ne heverjenek szanaszét a telefonok és tabletek az ágyad körül.

5. Nem a feng shui szerint helyezed el az ágyat

Ha arról van szó, hogy hogyan fordítsd az ágyat, akkor érdemes a feng shui szabályait figyelembe venni, mindegy, hogy hiszel benne vagy sem. Az ágynak úgy kell eszerint elhelyezkednie, hogy ráláss fekve az ajtóra, de távol legyél tőle, a fejtámla a falnak támaszkodjon és ne nézzen a lábad az ablak felé. Nemcsak az energiáramlás miatt jó, ha így helyezed el az ágyat, hanem praktikus okokból is: így látod, ha valaki belép a szobába és így marad a legtöbb hely az ágy körül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top