Otthon

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést!

2017 nem lesz unalmas, már ami a lakberendezési trendeket illeti. Az egyik meghatározó irányvonal a klasszikusan elegáns és a modern klasszikus mellett a nordic lesz. Ismerjétek meg közelebbről!

A 2017-es évben a skandináv tematikát a világos pasztellszínek és a matt felületek uralják. Geometrikus formák, anyaghasználatban pedig a fa, üveg, kerámia, textíliák és a vászon használata lesz a jellemző. Fontos szerephez jut a helyiségek megvilágítása is, különösen azért, mert a nagy kiterjedésű, összenyitott terek akkor érvényesülnek leginkább, ha meleg, sárgás fényben ragyognak. 

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést

“A hosszú tél miatt a skandináv emberek ritkán tudják élvezni a napsütést.  Mivel a zord időjárás miatt sokat tartózkodnak otthon, fontos, hogy a kevés napfény a lehető legjobban szétterjedjen a lakás minden részében, ezért aztán előszeretettel használják a fehér színt, hiszen azon verődik vissza legjobban a fény, illetve optikailag tágítja is a teret” – mondta Pascal Rita, otthontervező.

TIPP: A modern nordic és a “régi” vintage stílus jól megfér egymás mellett.

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést

A nordic lakberendezés középpontjában a magas minőség áll, így az alapanyagok kiválasztását és a gyártási folyamatokat is a minőségközpontú szemlélet határozza meg. A skandináv stílus világos, könnyed és minden harsányságot nélkülöző esztétikája végtelen kombinációs lehetőséget kínál a lakberendezés szerelmeseinek. Elemei otthonos atmoszférát teremtenek, hagyományok és emlékek találkoznak a modern városi igényekkel és innovációval.

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést

“Összességében elmondható, ha szem előtt tartjuk a természet szeretetét, valamint az egyszerű és praktikus dolgokat, akkor akár modern, akár régebbi bútorokkal rendezzük is be otthonunkat, egy megkapó, tiszta és rendezett hangulatú enteriőrt kapunk, ami csak azt a célt szolgálja, hogy az ott élők a lehető legjobban érezzék magukat!” – vallja Pascal Rita.

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést

A visszafogott fehér és natúr színek lehetővé teszik, hogy kedvünkre dekoráljuk a falakat fényképekkel, festményekkel, saját alkotásokkal. 

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést

Tipp: Ez a letisztult és időtálló stílus bármekkora méretű lakásban jól mutat. A sok fénynek, a világos színeknek és a szellős elrendezésnek köszönhetően a teret is nagyobbnak láttatja. 

“Nagy előnye továbbá ennek a stílusnak, hogy nem kell előre meghatároznunk a fűszerszíneket a lakásban, így hatalmas szabadságot kapunk: az otthonunk velünk együtt változhat, újra és újra frissíthetjük, hogy akár nagyobb változásokba kellene belevágni” – mondta Pascal Rita.

Ismerd meg 2017 meghatározó trendjét, a nordic lakberendezést

(Forrás: IDdesign, Pascalhomedesign, Fotók: Horváth Miklós)

Olvass még több cikket lakberendezés témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top