Otthon

Így segíthet a konyhád berendezése az egészségesebb étkezésben

Szeretnél egészségesebben, tudatosabban étkezni? Már a konyhád elrendezésével sokat tehetsz az ügy érdekében!

Egy nemrég végzett kutatás egyértelműen bizonyította, hogy egy rendetlen konyhában a pluszkilók is könnyebben felszaladnak. Egy tiszta, rendben tartott konyha pedig épp az ellenkező hatást váltja ki: így anélkül lesznek egészségesebbek a választásaink, hogy egyáltalán gondolkoznánk rajtuk. Íme, 3 trükk, amit már ma bevethetsz a konyhában, hogy holnaptól egészségesebben étkezz!

Így segíthet a konyhád berendezése az egészségesebb étkezésben

1. Tartsd szem előtt a gyümölcsöstálat!

Egy kutatás szerint azok, akik a konyhapulton a müzlisdobozt, a cukros üdítőket és a snacekeket hagyják szem előtt, hajlamosabbak a hízásra, mint azok, akik pultja üresen és tisztán díszeleg. Csak egy dolgot hagyj a pulton, mégpedig egy gyümölcsökkel megpakolt tálat, ami akaratlanul is egészséges döntésekre sarkall majd!

2. A salátástálakat tedd elérhető helyre!

 A salátás tálakat és a kisebb tányérokat ne a legfelső polcon, vagy a szekrény mélyén tárold! Ezek essenek először kézre, így befolyásolhatod az elfogyasztott adagok méretét.

3. Válts hosszúkás poharakra!

 Gondoltad volna, hogy ha alacsony, whiskys poharakból kortyolgatjuk az italunkat, képesek vagyunk 30%-kal több alkoholt fogyasztani? A hosszúkás, keskeny poharakba hiába fér ugyanannyi ital, mégis azt az érzetet keltik, hogy eleget ittunk. Ezért, ha az alkoholfogyasztás mérséklése a cél, válts légies poharakra!

 Mydomaine

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top