Otthon

Egy kastély ünnepnapjai

Szeretünk a kastélyokhoz meséket társítani: egyszer volt, hol nem volt... Ez persze nem feltétlenül kell hogy visszavigyen a múltba. Mesés, de mai történet ennek az alsóbogáti barokk kiskastélynak a sorsa, ahol éppen karácsonyra készülődnek.

A családfő, akinek szenvedélye az antik tárgyak gyűjtése és a klasszikus értékek megmentése, és aki a zajos Balaton-part mellől nyugalmasabb vidékre vágyott, bebarangolta feleségével a somogyi vidéket. Az 1760-ban épült barokk kiskastély, amely addigra szinte a felismerhetetlenségig lepusztult, megdobbantotta a szívüket.

Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás

Talán nem is csak az épület, hanem a táj a tóval, kilátással a dombságra. Az alsóbogáti Vrancsics-Festetics kastély tehát Nagyházi Csabának, az ismert galériatulajdonosnak és feleségének, Soóky Mariettának köszönheti életét. És az élet szó nem túlzás, hiszen a különböző műemlékvédelmi díjakkal kitüntetett épület nem múzeumnak épült, hanem a család második, élettel teli otthona lett.

Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás
Fotó: Imre Barnabás

(Styling: Horváth Vera)

Egy kastély ünnepnapjai

A teljes cikk az OTTHON magazin decemberi lapszámában olvasható. De további inspirációk, lakberendezési

megoldások és újdonságok találhatók az otthon.com weboldalon is.

A decemberi lapszám tartalmából:

Angol vidéki ház karácsonykor

Variációk ünnepi dekorációra

Így válassz borhűtőt

Amarillisz, a tél királynője

Gasztró: halak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top