Otthon

Így válaszd ki a megfelelő ülőgarnitúrát!

Kiválasztani a megfelelő ülőgarnitúrát csöppet sem egyszerű feladat. Még akkor is hosszas utánajárást igényelhet, ha álmaitok bútorát már elképzeltétek. Számos szempont számít, így a méret, a forma, a szín, az anyag, nem beszélve arról, mire is használnátok. Segítségül összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Kis lakásba kisméretű ülőgarnitúra illik

Ez logikus, sok magyarázatot nem igényel. Kis lakások ideális megoldása a kihúzható ülőgarnitúra, mely nappal nappali bútorként funkcionál, éjjel pedig hálóként. Léteznek ágyneműtartós változatok is. A sarokmegoldások előnye, hogy még kisebb helyet foglal a szobában az ülőgarnitúra.

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond?

Ülőgarnitúra, kanapé választása esetében mindez inkább fordítva igaz. A kicsik nem tudnak még vigyázni a bútorokra, imádják összefogdosni, leginkább maszatos kézzel, ráadásul a nappalibútor számukra a lakás legizgalmasabb mászókája is. Szóval a strapabíró és könnyen tisztítható ülőgarnitúrát válasszátok mindaddig, amíg a gyerekek még nem érték el a kamaszkort.

Az ülőgarnitúra színe sem mindegy

Természetesen számít a falak, de még a padló színe is a választáskor. Aztán az sem mindegy, milyen színűek a kiegészítők, mint a függönyök, a szőnyegek, de még a képkeretek is. Lakberendezők szerint az ülőgarnitúrák akkor érvényesülnek a legjobban, ha világosabb környezetbe inkább sötétebb színárnyalatot választotok és fordítva.

Kisgyermekesek esetében a világos színek, mint a bézs, a fehér vagy a világosabb szürke nem igazán jöhetnek szóba, bármennyire is jól mutatnának a lakásban. A sötétebb színek inkább a világos falak mellett érvényesülnek.

Hová állítjátok az ülőgarnitúrát?

Attól függően, hová állítjátok az ülőgarnitúrát a nappaliban, választhatjátok meg annak hátlapját. Közvetlenül valamelyik fal mellé igazított bútor hátlapját olcsóbb anyagból is készítheti a gyártó, így a bútor is olcsóbb. Ugyanakkor, ha az olyan helyre kerül, ahol a hátlapja is látszik, annak ugyanolyan anyagból kell készülnie, mint az ülőgarnitúra látható felületeinek. Érdemes hát ezt is átgondolni.

Így válaszd ki a megfelelő ülőgarnitúrát

ULOGARNITURA.NET által támogatott tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top