Otthon

5 hiba a gyerekszobában, amitől a gyerek nem tud házit írni

Te azt hiszed, csak a kifogásokat keresi, pedig egy gyerekszobában igenis rengeteg körülmény nehezíti a gyerekek koncentrálását. Ezekre érdemes odafigyelni!

1. Ha nincs íróasztal

Sokan tarthatják feleslegesnek az íróaszalt, hiszen a gyerek ugyanúgy elvan, ha egy fotelbe gömbölyödve vagy az ágyon hasalva tanul. Pedig nem, nem véletlenül kellenek azok a kemény támlájú székek és az asztal – úgy sokkal jobban megy neki majd a leckeírás.

2. Kevés a fény

Az egyik legnagyobb probléma, ha a gyerekszobába nem jut elég fény. Néhány lámpa segíthet, hogy a gyerek szeme a házi feladaton maradjon – ahelyett, hogy szép lassan lecsukódna.

3. Nyitott polcok

Egy olyan kaotikus/izgalmas környezetben, ahol a gyerekek körül mindenhol hívogató játékok várnak, szinte lehetetlen, hogy a mateklecke győzzön. A játékokat pakoljuk inkább zárható dobozokba és rekeszekbe, így letisztultabb lesz a környezet, és nem lesz szem előtt a csábítás.

5 hiba a gyerekszobában, amitől a gyerek nem tud házit írni

4. Túl sok dekoráció

Ugyanígy működnek a mintás függönyök és látványos, harsány dekorációk. Persze ezek jó dolgok, de a gyerek szobája nem egy játszóházi terem, hanem a kicsik élettere, aminek nem árt harmóniát, nyugalmat sugároznia.

5. Szűkös helyek

A gyereknek jóleshet tanulás közben nyújtózkodnia, kicsit felállnia, átmozgatni a tagjait. Ha a szűkös helyen bezárva érzi magát, a feszültségtől sokkal nehézkesebb lesz számára az összpontosítás.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top