Otthon

Égig érhet a gázszámlád a váltás után

Akár hatvan százalékkal magasabb gázszámlát hozhat a postás a volt Tigáz-ügyfeleknek, akiket most októberben vett át a Főgáz. A nagyobb számla az elszámolási metódus különbözőségében rejlik.

Miután a Tigáz kivonult az országból, és az ügyfeleit átvette a Főgáz, lassan megérkeznek az első számlák, amiket az új szolgáltató állít ki. A baj az, hogy ezek a számlák akár hatvan százalékkal is magasabbak lehetnek, mint a korábbi szolgáltató által kiállítottak. Az ok az elszámolási rendszerek különbözőségében keresendő.

A Figyelő szerint a növekvő havidíj az átalánydíjas felhasználókat érinti majd, ugyanis a két cég nem egymás közt, hanem közvetlenül a fogyasztóval számol el, azaz a túlfizetéseket nem a Főgáznak utalják át, hanem visszaküldik a fogyasztónak. Mivel az átállás a fűtésszezon elején történt, ezért a háztartások többsége egy nagyobb összeget visszakapott a Tigáztól, amit részletekben kellene kifizetnie a Főgáznak. A Főgáz attól tart, hogy sokan – a figyelmeztetésük ellenére – el fogják költeni azt a pénzt, amit a Tigáz visszautalt nekik, és háborogni fognak majd az új, magasabb összegeken.

Olvass még a földgázról azt NLCafén:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top