Otthon

Ezt tedd, ha megjelentek a poloskák

A szakemberek szerint ne a háztartási irtószerekkel védekezzünk a poloskák ellen. Emberre nem veszélyesek, de zavarhatnak.

Megérkeztek a zöld vándorpoloska és az ázsiai márványospoloska kifejlett egyedei a lakásokba, kertekbe, mert a hűvösebb őszi idő beköszöntével keresik a megfelelő telelőhelyet.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei szerint az irtószeres védekezés helyett érdemesebb először a nyílászárókat megfelelően tömíteni, hogy a poloskák ne tudjanak bejutni a lakásba, viszont, ha már bent vannak, célszerű összegyűjteni és valahogy megsemmisíteni a bogarakat.

A poloskák tenyészidőszakban nagyon sok kerti növényen, zöldségféléken, dísznövényeken okoznak kárt a szívogatásukkal. Egyes esetekben nagy tömegben, inváziószerűen lepik el a házakat. Emberre alapvetően nem veszélyesek, de jelenlétük, esetenként tömeges megjelenésük zavaró lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top