Otthon

5 hasznos tipp otthonról dolgozóknak

A home office-nak, azaz az otthonról dolgozásnak számos előnye van – most ahhoz adunk tippeket, hogy ezeket valóban ki is tudd használni.

 A home office-ra, vagyis az otthonról végzett távmunkára sokan tekintenek igazi álommelóként – már akik minden nap irodában dolgoznak. Akik azonban nap mint nap magányosan, az otthonuk kényelmébe süppedve végzik a dolgukat, nem feltétlenül érzik magukat tündérmesében. A munka otthonról is munka – a feladat pedig, hogy a saját lakásunkban is maradjunk hatékonyak, aktívak és éberek, nem is olyan egyszerű! Íme néhány hasznos tipp, hogyan tehetjük pörgőssé és élvezetessé az otthoni munkavégzést!

5 hasznos tipp otthonról dolgozóknak

1. Nem baj, ha nincs külön irodád

Ha kicsi a lakásod, otthonról dolgozol, és nincs helyed az irodai részlegnek, se stresszelj be! Nevezd ki az étkező- vagy a fésülködőasztalt kétfunkcióssá, és használd azt munkaasztalként.

2. Spórolj helyet falra szerelhető asztallal

Egy lehajtható, falra szerelhető asztal is jó megoldás: ha felhajtod, a munkán van a sor, ha lehajtod, a pihenésen.

3. Térképezd fel a közeli kávézókat

Ha egyáltalán nem érzed magad hatékonynak otthon, nevezz ki egy jól működő wifivel felszerelt, kedves kávézót a hadiszállásodnak. Így nem érzed majd elszigetelve sem magad.

5 hasznos tipp otthonról dolgozóknak

4. Ne maradj pizsamában

Attól, hogy senki nem lát, tiszteld meg a munkád és a saját erőfeszítéseidet azzal, hogy normális ruhában dolgozol. Ha pizsamában maradsz, olyan, mintha kifolyna a kezed közül a nap, de ha felöltözöl, máris keretet adtál neki!

5. Tarts szüneteket

 Az irodában alig várod a szüneteket – engedd meg magadnak őket otthon is. Attól, hogy a saját lakásodban vagy, ugyanúgy szükséged van kávé- és ebédszünetre, amit jó, ha a munkavégzés helyétől picit távolabb töltesz.

Forrás: The Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top