nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Így tartsd rendben az otthonod akkor is, ha rossz passzban vagy

Így tartsd rendben az otthonod akkor is, ha rossz passzban vagy

Ha levert vagy, esetleg épp kilábalóban vagy a depresszióból, a legkisebb gondod is nagyobbnak tűnik, minthogy rendet tarts a lakásban. Pedig érdemes – ráadásul könnyen meg is valósítható.
NLCafé
f Ajánlom

 Ha rossz passzban vagy, levert időszakod van, vagy ha esetleg depressziós vagy, a lakás rendben tartása tűnik az utolsó dolognak, amivel foglalkozni akarsz. Pedig érdemes odafigyelni rá, hogy a letargiában is valamiféle rend vegyen körül. A környezeted ugyanis a mentális állapotodat is befolyásolja: ha úszik körülötted a lakás, nehezebben lábalsz ki a depresszióból, míg ha a dolgaidat rendben tartod, a lelkedbe is hamarabb visszatér a harmónia. Lássuk, milyen apróságokkal javíthatsz a helyzeten:

1. Haladj kis lépésekben

Elég, ha naponta egy polcot törölsz le, vagy felsöpörsz az előszobában. A lényeg, hogy kezdd el: így megtörténhet, hogy motiváltabbnak érzed majd magad a takarítás folytatására.

2. Mindig mosogass el magad után

Ahogy befejezted az evést, mosogass el azonnal. Ne hagyd, hogy felhalmozódjanak az edények a mosogatóban, mert annál nehezebb lesz nekiállni.

3. A ruhákat ne hagyd szanaszét

Egyszerűen javíthatsz a káoszos látványon, ha a ruhákat berakod a szekrénybe. 

4. Kérj segítséget

 Hívd át egy barátodat, vagy a szüleidet, és ne szégyelld megkérni őket, hogy segítsenek a rendrakásban. 

Forrás: The Apartment Therapy

Megosztás Facebookon