nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe!

Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe!

Az albérlet örökzöld téma. Nem könnyű a helyzete sem annak, aki albérletet keres, sem annak, aki kiadó lakást kínál. Milyen változások tapasztalhatóak az elmúlt évekhez képest az albérletpiacon? Mi várható a következő években? Mi a titka annak, hogy megtaláljuk álmaink bérleményét? Ingatlan, albérlet- és lakáspiaci helyzetről az Otthon Pont Ingatlaniroda szakembereivel, Máriás Áronnal és Balázs Péterrel beszélgettünk.
Németh Orsi
Németh Orsi
f Ajánlom

Az albérlethelyzet Magyarországon nem túl rózsás. Nincs könnyű dolga annak sem aki egy szép, minőségi lakást keres magának, és a másik oldalnak sem, amikor egy megbízható, fizetőképes albérlőt keres lakásába. A kérdésről az Otthon Pont Ingatlaniroda szakembereivel beszélgettünk. 

21 négyzetméteres kis csodakuckó:

8 Fotó megtekintése

21 négyzetméteres kis minikuckó

Olvass még több cikket albérlet témában itt, az NLCafén:

Legyen egy élhető, biztonságos környezet

“Tökéletes albérlet nincs. Egy albérletben kompromisszumot kell kötni” – mondta Balázs Péter, s hozzátette, nem biztos, hogy például elsődleges szempontként kell nézni azt, hol, milyen környéken van az adott bérlemény. Péter példát is hozott: ezt az 52 négyzetméteres lakást imádják a lakói, annak ellenére, hogy a 8. kerületben, a Kálvária utcában található:

8 Fotó megtekintése

8. kerületi albérlet

Péter tanácsa azoknak, akik albérletet keresnek: “semmiképpen se költözzünk kényszerlakásba”!

Idén elmaradt a nagy “bumm”

Az iskolakezdés az ingatlanpiacot is felbolygatja minden évben, hiszen rengeteg diák, egyetemista keres albérletet magának. Máriás Áron és Balázs Péter egyöntetűen úgy fogalmaztak, hogy idén elmaradt a nagy “bumm”, nem kellett az albérletekért megküzdeni, amíg tavaly komoly harcok folytak egy-egy lakásért, idén sokkal nyugodtabban zajlott az albérletkeresés. Ennek egyik fő oka, hogy magasabb a kínálat, mint a kereslet. “A bérleti díjak szempontjából nem történt nagy változás, körülbelül maradtak a tavalyi tarifák” – mondta Máriás Áron.

19 négyzetméteres minialbérlet:

9 Fotó megtekintése

19 négyzetméteres albérlet

Mi várható?

A szakemberek tapasztalatai szerint az albérletek esztétikailag és minőségileg is sokat fejlődtek az elmúlt évekhez képest. “A következő időszakban kicsi normalizálódás várható a díjak szempontjából, körülbelül egy 10%-os ármérsékletre lehet számítani. Nem fognak az árak növekedni, mert nincs kinek kiadni a bérleményeket” – mondta Máriás Áron.

Itt a remek példa, hogy csodaszép, igényesen berendezett albérletet is lehet találni:

10 Fotó megtekintése

Luxus 42 négyzetméteren

 

Az Otthon Pont Ingatlaniroda elsősorban a belvárosra és a közepes kategóriától felfelé lévő albérletek kiadására specializálódott. Nemcsak lakások kiadásával vagy ingatlanok eladásával foglalkoznak, hanem lakáskezeléssel, lakásüzemeltetéssel, teljes körű lakásfelújítással és lakberendezéssel is. Fontos számukra, hogy a bérlők élhető, biztonságos környezetbe költözzenek.

43 négyzetméteres ékszerdoboz:

11 Fotó megtekintése

43 négyzetméteres budapesti albérlet

Fehér kis csoda

Ez a fehérbe öltöztetett lakás a Nap utcában található, a Corvin negyednél. Minden új a lakásban, egy teljes generálkivitelezésen esett át. Kimondottan csajos lakás, 45 négyzetméter, amiben két kis külön háló kapott helyet.

Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe

 Budafoki családi kuckó

Ez a lakás a Budafoki úton található, 75 négyzetméteres, teraszos, felújított, inkább pároknak, gyerekes kis családoknak alkalmas.

Less be ezekbe a csodaszép budapesti albérletekbe

(Fotók: Otthon Pont Ingatlaniroda)

Megosztás Facebookon