Otthon

Itt a takaró, ami megmenti az életed

Egy kínai egyetemen fejlesztették ki a különleges takarót, ami tartalmazza a legfontosabb instrukciókat vészhelyzet esetére.

Az elsősegély dobozoknak gyakori eleme a takaró, ami bármennyire banálisnak is tűnhet sokat segíthet, ha valaki szorult helyzetbe kerül. Ez pedig hatványozottan igaz erre a különleges kialakítású takaróra, amit a kínai Zhejiang egyetemen fejlesztettek ki ez ugyanis az életmentéshez szükséges legfontosabb információkat is tartalmazza.

Itt a takaró, ami megmenti az életed 

A takaróra rajzolt minták és instrukciók megmutatják, hogyan ellenőrizzük a segítségre szoruló személyt: például figyeljük meg a légzését, és tisztítsuk meg szájüregét az esetleges hányadéktól, nyelvét húzzuk ki a fulladás megakadályozásának érdekében. Ugyanígy a mesterséges lélegeztetés és újjáélesztés menete is le van írva rajta.

Itt a takaró, ami megmenti az életed
Itt a takaró, ami megmenti az életed

A takaró érthető ábrákkal olcsó és jól használható megoldást biztosít, amivel feltalálói szerint jelentősen javítható a civilek helyszíni segítségnyújtásának eredményessége.

MyModernMet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top