nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Szupertrendi kislakások 40 négyzetméter alatt

Szupertrendi kislakások 40 négyzetméter alatt

Legtöbben az otthonunkat tágas nappalival, nagy konyhával és fürdőszobával képzeljük el. Pedig egy kis lakás is lehet igazán trendi, élhető, rengeteg egyedi megoldással. Ezt bizonyítják a következő otthonok, melyek alapterülete 40 négyzetméter alatt van.
Németh Orsi
Németh Orsi
f Ajánlom

Amikor elképzeljük, milyen otthonra vágyunk, első körben nem a 30-40 négyzetméter alatti kis lakások jutnak az eszünkbe. Pedig ezek a minikuckók rendkívül igényesen berendezhetők, olyan egyedi tárolási, térnyerő megoldásokat is becsempészhetünk, amik talán egy nagyobb otthon esetében eszünkbe sem jutnának. Mutatunk pár igazán szuper 40 négyzetméter alatti lakást, amikbe bármikor beköltöznénk.

Olvass még több cikket lakás témában itt az NLCafén:

30 négyzetméteres kis ékszerdoboz

Ez a 30 négyzetméteres miniotthon semleges, szürke színeivel igazán stílusos. Harsányabb kiegészítőkkel az unalmas galambszürke is könnyen elnyomható. És ha már ősz, akkor a miniterasz sem maradhat ki, egy igazán ötletes őszi asztali dekorációval.

13 Fotó megtekintése

30 négyzetméteres kislakás

Gondolnád, hogy ennyi minden elfér 36 négyzetméteren?

Ebben a 36 négyzetméteres lakásban még két hálószoba is van. Tény, a terek szűkösek, de jól megválasztott, világos színekkel sikerült ellensúlyozni a nyomottságot. A sok fény sem árt egy ilyen pici otthonnak – erre figyeljünk. 

6 Fotó megtekintése

Kicsi lakás két hálóval

19 négyzetméteres lakás? Van ilyen?

Igen, jól olvasod, ez egy 19 négyzetméteres egészen apró otthon, ahova rengeteg tárolódobozt és polcot sűrítettek be, hogy mindennek meglegyen a helye. A nagy belmagasság miatt az ágy a galériára került.

6 Fotó megtekintése

Kicsi lakás fehérben, galériával

Skandináv minimalizmus 40 négyzetméter alatt

Igenis fel lehet venni a harcot a négyzetméterek hiányával. Ez az otthon is tele van ötletesebbnél ötletesebb megoldásokkal, pedig alapterülete nem haladja meg a 40 négyzetmétert sem. Inspirálódj!

5 Fotó megtekintése

Skandináv minimalizmus 40 négyzetméter alatt

Ultramodern kis lakás 35 négyzetméteren

Igen, vannak hátrányai és előnyei is egy kis lakásnak. Mindenesetre négyzetméterek híján is igényesen berendezhetőek ezek a mini otthonok. Esetenként talán többet is költenek a kis lakásokra tulajdonosaik, mint azok, akiknek egy nagyobb, 80-100 négyzetméteres házuk van.

5 Fotó megtekintése

35 négyzetméteres mini otthon

Fiatalos lendület 34 négyzetméteren

A fotók alapján hihetetlennek tűnik, hogy ez a lakás is csak 34 négyzetméter. Stílusos, fiatalos otthon, ahol a fehér ismét visszaköszön. Nem csoda, tágítja a teret, és könnyen párosítható hozzá harsányabb, élénk színű dekorációs elemek, lakás kiegészítők.

4 Fotó megtekintése

Fiatalos lendület 34 négyzetméteren

Élet 40 négyzetméteren praktikus ötletekkel

Egy kis lakásnál rendkívül fontos a tárolás, hiszen a konyha eszközöknek, irodaszereknek, piperecuccoknak és egyéb személyes dolgainknak meg kell találni a helyét. Sok fiókkal, rejtett zuggal, és díszdobozokkal ez a probléma is orvosolható pici lakások esetében. 

5 Fotó megtekintése

40 négyzetméteres ékszerdoboz

 És a végére marad a legkisebb: 16 négyzetméteres otthon

 Igen, 16 négyzetméteren is lehet élni. Bár kicsit elképzelhetetlennek tűnik, de nem lehetetlen. 

5 Fotó megtekintése

16 négyzetméteres mini kuckó

Amit érdemes észben tartani, ha kicsi a lakásod:

  • Felejtsd el a nagy, nehéz bútorokat
  • Törekedj a praktikumra, és szerezz be pár tárolódobozt
  • A teret a tükrök és a fehér szín is tágítja, így érdemes kis lakás esetében a falakat fehérre festeni. Színes kiegészítőkkel aztán feldobhatod minikuckód!

 (Fotók: HomeDesign, lakbermagazin.hu)

Megosztás Facebookon