nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Régi bútorból újat: “a hibáival együtt is lehet valami tökéletes”

Régi bútorból újat: “a hibáival együtt is lehet valami tökéletes”

Sebestyén Judit másfél éve foglalkozik bútorok felújításával. Újragondolt bútorai egészen egyediek, az ócska darabok új értelmet nyernek kezei alatt.
Németh Orsi
Németh Orsi
f Ajánlom

Sebestyén Judit története egészen rendhagyó. Kislánya születése után döntött úgy, hogy lezárja addigi életét, és valami újba kezd.  “Másfél éve újítok fel bútorokat, bár ennél jóval korábban kezdtem el gyűjtögetni a különböző darabokat, csak nem tudtam, milyen céllal. Aztán a kislányom születése után döntöttem úgy, hogy a régi állásomat otthagyom, és egészen más irányba indulok el. Szép lassan kialakult bennem, hogy gyermekjógát szeretnék oktatni, rendezvényt szervezni, animátorként működni és ezek mellett pedig bútorok felújításával foglalkozni” – kezdte Judit. 

Judit ebben a régi, ütött-kopott éjjeli szekrényben is meglátta a fantáziát:

4 Fotó megtekintése

Halas éjjeli szekrény előtte-utána fotók

Az úttörő bútor

Judit kedvenc felújított bútora, az első munkája ez a komód. Mint mondja, nem azért kedvenc, mert a legelső, hanem mert ez az a darab, aminek az elkészítése után már pontosan tudta, hogy bútorok felújításával szeretne foglalkozni.

Régi bútorból újat:
Régi bútorból újat:

“Több olyan bútor van, ami a szívemhez nőtt: vagy azért, mert kihívás volt megcsinálni egy új technika miatt, vagy azért, mert mertem rajta kísérletezni, és egy egészen más dolog született meg belőle, mint amit elterveztem, és ezt egy cseppet sem bántam, még akkor sem, ha kétszer-háromszor teljesen visszacsiszoltam, és kezdtem újra az alapoktól a munkát” – mesélte Judit. 

4 Fotó megtekintése

Régi padból valami új

Judit mindenből tud inspirációt gyűjteni. Elmondása szerint imádja a különböző felületképzéseket, úgyhogy egy romos ház falától vagy egy rozsdás kilincstől is gyakran elindul a fantáziája. 

6 Fotó megtekintése

Előtte-utána: éjjeli szekrény

Valahányszor elvisznek tőlem egy darabot, kicsit elviszik egy részemet is, pedig tudom, mialatt készítem, hogy aki kiválasztja magának, örömét leli majd benne, és talán látja azt a szépet, amit én is. És ez jó érzés

Judit nem tartja magát profinak. Azt mondja, sosem lesz asztalos vagy restaurátor, csak egyszerűen szereti a régi bútorokat a hibáikkal együtt. Nem azért újítja fel, hogy megmentse őket, hanem mert szeretné kicsit más szemszögből láttatni az emberekkel ezeket a darabokat. Olyan látásmódot szeretne átadni, ami azt sugallja, hogy bármi lehet tökéletes, hibákkal együtt is.  

Judit többi munkáját a galériára kattintva megnézheted:

23 Fotó megtekintése

Sebestyén Judit munkái

Megosztás Facebookon