Otthon

Rejtélyes körök jelentek meg a kertben a vihart követően

Rejtélyes, sötét körök jelentek meg egy vidéki település egyik kertjében. A füvön szinte szabályos körök alakultak ki az augusztusi viharokat, felhőszakadásokat követően. Hogy mi lehet a rejtély magyarázata? Azt is megtudhatod.

A Baranya Online egyik olvasója készítette a rejtélyes körök fotóit. Azt írta, a rengeteg augusztusi esőt követően jelent meg a hosszú évek óta gondosan ápolt gyepen az udvarában és a haza előtt is a szokatlan látvány.

Miután az ítéletidőben többször is sűrű villámokat láttak, szomszédaival azt találgatták, vajon villámlás állhat-e a rejtélyes jelenség hátterében. A Bama utánajárt az esetnek, és a Hobbikert csapatával meg is találták a ritka eset okát.

Ez a rejtélyes körök magyarázata

A fotókon boszorkánykörök láthatók, a gyűrűben sötétebb és jóval sűrűbb a fű, mint körülötte. Nagy mennyiségű csapadék hatására előbújnak a talajban élő gombák, amelyek kör alakba rendeződve nagy mennyiségű nitrogént szabadítanak fel. A pázsit egyik legfontosabb tápanyaga a nitrogén, melynek hatására üdébb, zöldebb és erősebbek lesznek a fűszálak.

A boszorkánykörök ellen nem szükséges védekezni, a kertészkedők enyhe műtrágyázással erősíthetik meg a kevésbé erős gyepet.

Íme, így néznek ki a rejtélyes körök, melyeket boszorkányköröknek neveznek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top