Otthon

Elviselhetetlen lett a bűz Pesthidegkúton

Egy II. kerületi kertben annyi szemetet és rohadó falevelet halmoztak fel, hogy a környéken élők már szellőztetni sem tudnak a bűz miatt. A hivatalnál nem aggódnak.

Szenvednek a bűztől, és előre félnek a megjelenő patkányoktól a II. kerületi Vadkörte és Rodostó utca lakói. Egy sarki ház tulajdonosa ugyanis nagy mennyiségű hulladékot és falevelet halmozott fel ingatlanán.

A Bors cikke szerint a tulajdonos azt mondja, elvitet ő mindent, de előbb átválogatja a hasznosítandó dolgokat. Ígérete szerint novemberre rendben lesz a telke.

A környéken élők azonban nem bíznak a hanyag tulajdonosban, ezért a polgármesteri hivatalhoz fordultak, ahol a lapnak azt mondták, a Pest Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi főosztálya az illetékes.

A legutóbbi helyszíni szemle megállapította, hogy csökkent az ingatlanon a települési vegyes hulladék mennyisége, az utcán sincs már belőle, de felfedezték, hogy jelentős mennyiségű zöld hulladék került a telekre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top