Otthon

Taroltak a magyarok a nemzetközi rövidfilmversenyen

Figyelemre méltó és egyben sokkoló rövidfilmeket készítettek a magyarok a Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet pályázatára. Díjazták is őket!

A Nemzetközi Köztisztasági Világszervezet idén negyedik alkalommal írta ki rövidfilmversenyét, az ISWA Video-díjat, ami minden évben egy adott téma köré csoportosul. Ez idén a hulladék volt, mint az egyik legnagyobb társadalmi probléma. Műfaji és technikai megkötések nem nehezítették az alkotók dolgát, de a kisfilmek hosszát 30 és 80 másodperc között határozták meg. A zsűri a beérkezett alkotások közül 34 videót választott, melyek esélyesek voltak a dobogóra – írja az ecolounge.hu.

Az első helyezett Horváth Pál A kezdet és a vég? című munkája lett, amin bravúros módon legendás festményeken keresztül mutatja be a hulladékok lebomlási idejét.

A második helyezett egy Fülöp-szigeteki alkotó lett, a harmadik pedig Bodnár Gábor A szemét nem szelektálja magát című videójával.

De kiemelkedő Balla Gábor Ne veszítsd el a motivációd című munkája is.

A díjátadót a szeptember 19–21. között a szerbiai Novi Sad-i ISWA Világkongresszuson tartják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top