Otthon

Unod a sok vegyszert? Keverj magadnak tisztítószert!

Szuper, házilag is elkészíthető tisztítószerek léteznek a fürdőszoba kitakarításához.

Most őszintén: van, aki elhiszi, hogy tényleg szükséges külön tisztítószer a vécéhez, a kádhoz, a csempéhez és a mosdóhoz? És mindegyikhez legalább kétfélét vegyél, mert az egyik a vízkövet viszi le, a másik meg csillogóvá teszi? Ha eleged van a gyári tisztítószerek özönéből, használj házilag kikevert cuccokat! Sokkal olcsóbbak, és a használatuk sokkal környezetkímélőbb, mint a legtöbb vegyszeré.

Szaniterek tisztítása: Fél csésze ecetet, egy csésze denaturált szeszt és negyed csésze szódabikarbónát oldj fel fél liter vízben. A keveréket töltsd virágspriccelőbe, és szórd be vele a kádat vagy mosdót. Negyedóráig hagyd hatni, majd némi átdörzsölés után alaposan öblítsd le.

Rozsdamentesítés: Sóval szórd be a rozsdás felületet, majd csepegtess rá citromlevet. A citromlé felmarja a rozsdát, a só pedig magába szívja a rozsdás foltot.

Padlóápoló: Ez a legegyszerűbb. Egy rész vízből és egy rész ecetből álljon a felmosóvíz, és pormentes ragyogás lesz az eredmény.

Fugatisztítás: 3%-os hidrogén-peroxiddal kend végig a fugákat, és szórj rá szódabikarbónát. Némi várakozás után keféld végig a fugákat.

Unod a sok vegyszert? Keverj magadnak tisztítószert!

Forrás: brightside.me

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top