Otthon

Áremelkedés és növekvő kínálat – tombol az ingatlanpiac

Növekvő kínálat és áremelkedés – ez jellemezte a magyarországi ingatlanpiacot az első fél évben. A használt lakások négyzetméterára Budapesten 26 százalékkal nőtt egy év alatt.

A használt lakások esetében 28 százalékkal nőtt az országos átlagár a Privátbankár cikke szerint. A négyzetméterár július elején 305 ezer forint volt. A mérsékelt második negyedéves áremelkedés részben a kínálat növekedésével magyarázható az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője szerint. Az új építésű lakások átlagos négyzetméterára az országos adatok szerint 418 ezer forint volt július elején. Az elemzés több mint 50 ezer magánszemély által feladott ingatlanhirdetés alapján készült.

Az új építésű lakások kínálata ugyancsak jelentősen nőtt, értük 544 ezer forintot kértek az eladók. Ez 22 százalékkal haladja meg a tavaly júliusi szintet, negyedéves összevetésben azonban mindössze 1 százalékos volt az ingatlan-áremelkedés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top