Otthon

Így lehet skandináv stílusú nyaralód fillérekből

A nyaralód berendezésére nem kell komoly összegeket fordítanod, berendezheted fillérekből. Eláruljuk, ha tetszik a skandináv stílus egyszerűsége és áttekinthetősége, akkor rettentő könnyű dolgod lesz!

Szeretnéd felújítani a nyaralód? Tanácstalan vagy, hogyan rendezd be kevés pénzből stílusosan? Tervezd meg magadnak! Válassz egy olyan stílust, amihez könnyedén be tudod szerezni a bútordarabokat. Nem kell azonban méregdrága berendezési tárgyakért futni az első lakberboltba, mert ha közel áll a szívedhez a skandináv stílus, akkor igazán könnyű dolgod lesz!

Színes kiegészítőkkel feldodható a
Színes kiegészítőkkel pillanatok alatt feldobható egy skandináv stílusú nyaraló.

Nemes egyszerűség: skandináv stílus

A skandináv stílust a természet ihlette, így a világos színek mellett alapul szolgálnak a világos színű faanyagok, a természetes alapanyagú textíliák, a kezeletlen felületek, amelyek nemcsak a bútoroknál, hanem a burkolatoknál is megjelennek.

gfhj
Csodaszép, skandináv stílusú étkező. Nincs túlgondolva, egyszerű, letisztult, ahol a természetes anyagok dominálnak.

TIPP: A modern és letisztult skandináv stílus és a vintage jól megfér egymás mellett, ugyanis egy-két kopottas fa bútordarab vagy rusztikusabb felület csak hozzáad az enteriőr otthonosságához.

Minimálkonyha

A nyaralóban általában rövidebb időt töltünk, így a konyhába is elegendő egy minimálfelszerelés, ami a skandináv stílussal harmonizál.

lko
Kicsi és praktikus konyha skandináv módra.

TIPP: Ez a letisztult és időtálló stílus bármekkora méretű lakásban jól mutat. Nagy előnye, hogy a sok fény, a világos színek és a szellős elrendezés miatt optikailag sokkal nagyobbnak láttatja a teret. A berendezés inkább kreativitás, mint pénz kérdése!

Natúr, világos színek = nagy terek

A skandináv stílusnál a világos színek, burkolatok dominálnak, és ez egy kis mininyaralót is tágassá varázsol. Ne csak a falakat fesd fehérre, hanem a nagyobb bútorokat és kárpitokat is, így nem uralják a teret, hanem együtt élnek azzal.

dfgta
Az étkezőasztalt és a székek fehérre festésével is becsaphatod a térérzetet.

TIPP: A skandináv stílus natúr, visszafogott alapszínű bútorait színes textíliákkal tehetjük mozgalmasabbá, mint például puha, mintás textíliákkal, színes kiegészítőkkel és zöld növényekkel. 

Újíts fel!

Ha nyaralódban skandináv stílust szeretnél teremteni, érdemes otthon körülnézned olyan régi, padláson lapuló bútorok után, amelyeket aztán felújíthatsz a nyaralódba. Olcsó is, időtálló és egyedi is.

Adj új értelmet a régi bútoroknak. Ezt a kis szekrényt például használhatod fözőedények tárolására is egy skandináv stílusú nyaralóban.
Adj új értelmet a régi bútoroknak. Ezt a kis szekrényt például használhatod főzőedények tárolására is egy skandináv stílusú nyaralóban.

TIPP: Ha rábukkansz egy régi faliszekrényre, fesd át fehérre, kicsit csiszold vissza és máris használhatod a konyhai edények tárolására.

Fények játéka

A skandináv stílusnál fontos szerephez jut a helyiségek megvilágítása, különösen azért, mert a nagy kiterjedésű, összenyitott terek akkor érvényesülnek leginkább, ha meleg, sárgás fényben ragyognak. Este  sok-sok meleg fényű lámpatestet, állólámpákat, olvasólámpát és mécseseket, gyertyákat használ a stílus. Használd te is!

Nem lehet azt mondani, hogy nem hangulatos!
Nem lehet azt mondani, hogy nem hangulatos!

TIPP: Nagy előnye a stílusnak, hogy nem kell előre meghatározni a színeket, így hatalmas szabadságot kapunk: a nyaralót évről évre változtathatjuk, újra és újra frissíthetjük a bútorokat anélkül, hogy nagyobb változásokba kellene belevágni. 

Legyen valami modern

A régi felújított bútorok közé csempéssz be valami újat, modernet is. Például egy kagyló alakú dizájnszék mint olvasószék nagyon el fog ütni a nappali berendezésétől, de ettől válik különlegessé a helyiség.

Csak úgy vonzza a tekintetet a kék szék, ugye?
Csak úgy vonzza a tekintetet a kék szék, ugye?

TIPP: Ez a letisztult és időtálló stílus bármekkora méretű lakásban jól mutat. Nagy előnye, hogy a sok fény, a világos színek és a szellős elrendezés miatt optikailag sokkal nagyobbnak láttatja a teret. Nehéz vele mellélőni, ezért is érdemes ezt a stílust választani egy mini vagy egy tágasabb nyaraló berendezéshez is.

“Szeretettel ajánlom mindenkinek, aki szereti a természetes, a magától érthető dolgokat, ugyanakkor szereti a változatosságot. Kiváló választás gyermekes családoknak, ahol a gyerekek alkotásai tökéletes kiegészítői lehetnek ennek a stílusnak, illetve ügyes kezű alkotni vágyóknak, akik saját kezű munkáikkal dekorálhatják otthonukat” – mondta a skandináv stílusról Pascal Rita otthontervező.

(Fotók: pinterest.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top