Otthon

Teremts összhangot a kaspók között!

Az évek alatt összegyűlt, de már kissé vitatható megjelenésű kaspóid megfiatalítására van egy igen takarékos megoldás. Új kollekció beszerzése helyett néhány jó színű festékkel és mintával egy családba hozhatod a legkülönbözőbb darabokat.
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán

Festéssel elég látványos változásokat tudsz elérni ott, ahol a formával elégedett vagy, csak a szépség hiányzik. Hogy milyen stílust, színvilágot válassz, mely játékos egységet mutat? A kaspók esetében inspirálódhatsz a virágaid környezetéből. A szőnyeg mintája visszatérhet rajtuk, és kiegészítheted egyszerű, geometrikus motívummal is – a csíkos praktikus választás lehet, mert maszkolószalaggal könnyen és szépen tudod felfesteni. A színekkel is ez a helyzet. A kisbútorok, a meglévő kárpitok segítenek a döntésben, de figyelembe vehetsz olyan meglévő kaspót is, melynek tetszik a színe. A többinél is játszhatsz ezzel árnyalattal.

A sokféle kaspó közötti összhanghoz az alapszín az első lépés. Lehetőleg a szabadban, nagy nejlonon vagy papíron fújd le a darabokat feketére, illetve fehérre. A csíkozáshoz maszkolószalaggal ragaszd le a lealapozott kaspót, majd fújd a feketét aranyra, a fehéret türkizre. A virágokhoz a fekete darabokra fehér ceruzával, szabad kézzel is felrajzolhatod a mintákat, de használhatod a papírból kivágott virágsablonokat is. Vékony ecsettel fesd a zöld leveleket, majd a virágok rózsaszín külső részét, utána bele a bordó közepet, végül a türkizt. Egyenletes pöttysort kapsz, ha a saslikpálca tompa végével pecsételsz. Ha már felfestetted a virágmintát, a türkiz ívet csak száradás után húzd meg.

Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Fotó: Kurdi Zoltán
Teremts összhangot a kaspók között!

A teljes cikket a Praktika magazin májusi számában olvashatod. További kreatív ötletekért kattints a Praktika weboldalára: www.praktika.hu

További érdekességek a lapból:

Pillangókkal és gyöngyökkel díszítünk 

Üvegre festett kolibri

Egyedi matrica az autóablakon

Ügyessé tehet a játszószőnyeg

Régi hímzés az új táskán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top