Otthon

Ez a kerttulajdonosok rémálma

Egyre nagyobb gondot okoz a kerttulajdonosoknak a meztelen csigák elszaporodása. Irtásukra hasznos praktikákat ismerhettek meg a téma szakértője, Bálint gazda jóvoltából.

A csigák – amelyekről varázslatos fotók is készülnek – rendkívül gyakoriak a kertekben, leginkább a növények leveleit, szárát rágják fényes járatnyomot hagyva maguk után. Bálint gazda szerint idén tavasszal a meztelencsigák, amelyek az éti csigáknál is kártékonyabbak, egyre nagyobb gondot okoznak a kerttulajdonosoknak.

A szakember szerint a meztelencsigák ellen mindenképpen védekezni kell. Jól bevált a csiga járataira hamut, tojáshéjat, sót, műtrágyát szórni, amely a puhatestű kártevők járómirigyeit elpusztítja és a csiga pusztulását eredményezi.

Meglepő lehet, de igaz, a csigák szeretik a sört. Irtásukhoz üres konzervdobozt félig tölts meg sörös vízzel, este ásd le a veteményes kert ágyásába vagy helyezd a fóliasátorba. Reggelre az edény megtelik sörbe fulladt csigákkal.

Indiai futókacsa a megoldás csigák ellen

Érdekes módszer, bár itthon nem tudni, mennyire válhat be az indiai futó kacsa, amely madár nagyon ügyesen megtalálja a rejtőző csigákat, és hihetetlen mennyiséget képes elfogyasztani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top