Otthon

Ezek Budapest legdrágább lakásai

Az Otthontérkép oldal statisztikákat készített a látogatóik keresési szokásairól, többek közt arra is kíváncsiak voltak, hogy mekkora a keresés a több százmilliós lakásokra.

A legtöbb lakásvásárló a 12 és 20 millió forint közötti ingatlanok iránt érdeklődik, és nem meglepő módon a legkevesebben a 100 millió forintnál drágább ingatlanokra keresnek rá az Otthontérkép adatbázisában. Érdekes azonban, hogy 100-ból 5 ember azért megnézi a százmilliós ingatlanokat is. 

De mit tud egy ilyen drága lakás?

Az adatbázisban szereplő 10 legdrágább lakás mindegyikének ára eléri a 300 millió forintot. Központi kerületekben helyezkednek el, és többnyire a különleges kilátás különbözteti meg őket az átlagos áron kínált lakásoktól: van köztük olyan, ami a Váci utcára, az Operára néz, és olyan is, ami a Dunára.

A legdrágább budapesti lakások Fotó: Otthontérkép
A legdrágább budapesti lakások Fotó: Otthontérkép

A legdrágább lakás nem meglepő módon Budapest szívében, az V. kerületben található, 450 millió forintba kerül, és van benne (egy raklapnyi luxuscikk mellett) például automata fény- és viharérzékelő is.

Budapest egyik legdrágább, 450 milliós lakásának a terasza (Forrás: Otthontérkép)
Budapest egyik legdrágább, 450 milliós lakásának a terasza (Forrás: Otthontérkép)

Átlagos pluszszolgáltatások

Ilyen árak mellett nem is kérdés, hogy a legelegánsabb társasházakban gyakran szolgálják olyan extrák a lakók igényeit, mint fitneszterem, szauna, hatalmas (tető)terasz, termálvizes medence, fallabdapályák, 24 órás portaszolgálat és könyvtár.

Meglepő, hogy a legdrágább lakások többsége a pesti oldalon van, miközben 20 évvel ezelőtt még bőven a budai oldal volt a menőbb.

Miközben a hazai ingatlanpiacon a vásárlás beindult, az albérletárak óriásit zuhantak.

(via Index)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top