Otthon

Csináld magad: dekoráld színesre festett kövekkel a kertet

Filléres megoldás, mégis annál kreatívabb és rendkívül mutatós. Gyűjts különböző méretű kavicsot, követ, dekoráld, színezd kedved szerint, és díszítsd ezekkel fűszer- vagy konyhakertedet.

Színezd ki a fűszerkertet. Ennek legegyszerűbb, legolcsóbb, mégis kivételesen kreatív módja, ha szép formájú kavicsokat, köveket gyűjtesz, és kifested azokat. A csodás kertdekorációval ezentúl azon sem kell gondolkodnod, melyik fűszernövénynek mi a neve vagy mire használható, mert a kövekre ráírhatsz bármilyen számodra fontos szöveget. Csináld magad. Segítünk, hogyan fogj hozzá.

Színes csináld magad kerti dekoráció

A dekorációhoz sima felületű kavicsokat, apróbb köveket javasolt használni. A festés, színezés előtt mosd le alaposan valamennyit, majd szárítsd meg.

A festéshez tökéletesen megfelel az egyszerű akrilfesték, de még iskolai temperát is használhatsz. A kontúrozáshoz leginkább az alkoholos 0.5-ös fekete filc alkalmas. Hogy minél tartósabb legyen, és az öntözés vagy az eső ne mossa el a kövekről a munkádat, a festés és a teljes száradás után védőlakkal is fesd át a kavicsokat, köveket.

Csináld magad: dekoráld színesre festett kövekkel, kavicsokkal a fűszerkertet

Szuper csináld magad kavicsfestési ötletek

Fess először színes alapot, várd meg, hogy megszáradjon, majd a filccel írd fel a fűszer nevét vagy bármilyen szöveget, amit gondolsz. Fehér vagy világosabb festékkel díszítheted, végül lakkozd át a dekorációt. Ha az jobban tetszik, kavicsmandalákat is készíthetsz.

Csináld magad: dekoráld színesre festett kövekkel, kavicsokkal a fűszerkertet

A barna színű kövekre még csak alapot sem kell festened, fehér filccel díszítve önmagukban is csodásan mutatnak. Aki még inkább szeretné a fantáziáját használni, vagy szívesen elbíbelődik a festéssel, a konyhakert zöldségeit is ráfestheti a kavicsokra.

Csináld magad: dekoráld színesre festett kövekkel, kavicsokkal a fűszerkertet
Csináld magad: dekoráld színesre festett kövekkel, kavicsokkal a fűszerkertet

A színesre pingált kövekkel fantasztikusan feldobhatod a kertedet. Mindenképpen próbáld ki. És természetesen nemcsak a kertet díszítheted fel ilyen módon, hanem az otthonod, teraszod bármely részét is.

További kerti csináld magad cikket találsz az NLCafén

 

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top