nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Szuper variációk étkezőre

Szuper variációk étkezőre

Egy étkező nemcsak a nagy családi ebédek színhelye, hanem a baráti beszélgetések, játékok elengedhetetlen helyisége. Egy hangulatos étkezőről akkor se mondj le, ha kevés helyed van hozzá.
Németh Orsi
Németh Orsi
f Ajánlom

Egy étkező minden otthon központi része. Ha kicsi, ha tágas, akkor sem kell lemondani egy hangulatos étkezőről. Adunk pár inspirációs ötletet, tippet, hogy feldobd az étkeződ.

TIPP: Az étkező elkülönítését a többi helyiségtől úgy is megoldhatod, ha a mögötte lévő falfelületet a szoba többi részével harmonizáló, de eltérő színnel fested le.

Olvass még több cikket étkező témában, itt a NLCafén:

 1. Variálj sarok-étkezőgarnitúrával

Az étkezősarkok ismét divatjukat élik. Rendkívül hangulatossá varázsolják az étkeződet, és még kényelmes is. Hozzá egy legömbölyített asztal megtöri a sarok szögletességét, így kényelmesen körbe lehet ülni.

Egy modern étkező sarok-garnitúrával. A sárga-zöld plusz pont.
Egy modern étkező sarokgarnitúrával. A sárga-zöld pluszpontot ér.

2. Így legyen étkeződ, ha pici az otthonod

Ha kevés a hely egy étkező kialakításához, az még nem jelenti azt, hogy nem lehet megvalósítani. A kis helyet ellensúlyozhatjuk egy divatos lámpával, egy menő étkezőasztallal és székekkel. 

Egy pici étkező is lehet stílusos, divatos és kényelmes.
Egy pici étkező is lehet stílusos, divatos és kényelmes.

3. Étkezőpad az új trend

Rusztikus, tekintélyt parancsoló az étkezőpad, amit színes ülőpárnákkal tovább dekorálhatunk. Merj kicsit mást gondolni, és rugaszkodj el a klasszikus étkezőasztaltól.

Az étkezőpadok kicsit eltérnek az eddig megszokottól.
Az étkezőpadok kicsit eltérnek az eddig megszokottól, ráadásul nem árt egy stílusban hasonló konyhát megálmodni köré.

TIPP: A fényes felületek optikailag nagyítják a teret, ezért ha egy szűkös helyen kell kialakítanod az étkezőt, az eredményen sokat javíthat a csillogó, tükröződő felület.

4. Praktikus étkező

Lehajtható lapú asztallal könnyedén megoldható a helyprobléma. Nem foglal sok helyet, de mégis rendkívül praktikus. 

Egy pici konyhába is varázsolhatunk mini étkezőt.
Egy pici konyhába is varázsolhatunk mini étkezőt. A kihúzható asztalok erre tökéletes megoldások.

5. Éljen a kör alakú étkezőasztal

Ha kör alakú asztalra esik a választásod, akkor válassz hozzá olyan székeket, amit be tudsz tolni alá, így kevesebb helyet fog foglalni.

Szuper variációk étkezőre
A kör alakú asztalok kicsit több helyet igényelnek, mint a szögletes típusok, de nagyon hangulatosak, és léteznek belőle kisebb méretű modellek is.

6. Egy kis vintage az étkezőben

Ha a lakás egyik helyiségébe más stílusú bútort teszel, az feldobja az otthonod. A régi és a modern kombinálása nagyon divatos, a végeredmény pedig nagyon egyedi.

Aki szereti
Aki szereti a régi stílusú bútorokat, biztosan imádna egy vintage stílusú étkezőt.

TIPP: Ha az étkezőasztalunkat különböző stílusú, színű és anyagú székekkel vesszük körbe, akkor egy igazán egyedi, bohém étkezőt varázsolhatunk magunknak.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon