Otthon

Mezőffy Tamás virágkötő lába előtt hever egész Európa

Mezőffy Tamás mester virágkötő első helyezést ért el a Genovában megrendezett 2016-os európai virágkötészeti versenyen. Tíz évvel ezelőtt már ifjúsági Európa bajnok volt Tamás, aki most nemcsak az európai szakmát vette le a lábáról csodálatos virágkölteményeivel, de a világ számos pontjáról kapja az elismeréseket.

A virágkötők nemzetközi szervezete, az International Florist Organisation 1967 óta szervezi a virágkötők rangos, európai megmérettetését. A 2016. áprilisában  a Genovában zajló verseny légköre nem volt ismeretlen a magyar virágkötő, Mezőffy Tamás számára. “A versenyre a magyar virágkötők szövetsége az eddig elért eredmények alapján választott engem a nevezésre, ugyanis 2006-ban ifjúsági Európa bajnok voltam, utána többször is felnőtt magyar bajnok lettem, öt éve pedig Havirovban ugyanezen a versenyen ötödik lettem, ami már akkor a legjobb magyar eredménynek számított” – mesélte az NLCafénak Mezőffy Tamás.

Egy kis piknik hangulat Tamás-módra.

Egy kis piknik hangulat Tamás-módra.
Tamás munka közben!
Tamás munka közben.
Az egyik versenyfeladat az volt, hogy ezt a kis Fiatot feldíszítsék a versenyzők
Az egyik versenyfeladat az volt, hogy ezt a kis Fiatot feldíszítsék a versenyzők.
Esküvői dekoráció az ifjú pár hölgy tagjának
Esküvői dekoráció az ifjú pár hölgy tagjának.

“A verseny előtt másfél hónapig készültem a megmérettetésre, ez már késeinek számít, mivel későn regisztrált az ország. Nagyjából 1-2 héten keresztül két-három ember segített nekem az előkészületben, napi 14 órában. A virágokból volt, amit itthonról vittem a versenyre, a többit a helyszínen kaptam” – meséli az új bajnok, akinek hat feladatot kellett megoldania az Európa-bajnokságon. “Mindegyik alkotásnak teljesen más témában kellett elkészülnie. A kompozíciókat meghatározott készültségi állapotban lehet kiszállítani, és a helyszínen kell az élő virágokat belehelyezni. Minden feladatot, adott idő alatt kellett elkészíteni” – mondta Tamás.

Tamás nagy fölénnyel győzedelmeskedett!
Tamás nagy fölénnyel győzedelmeskedett!

A versenyműveket szigorú szabályok alapján neves nemzetközi zsűri bírálta el. Tamás kimerítő napokon van túl, de azt mondja, megérte a hosszú éveken át tartó készülés és várakozás, hiszen óriási sikert ért el. Ráadásul Tamás az első, aki ifjúságiban és felnőttben is Európa legjobbja lett.

Tamás, és a jól megérdemelt kupa.
Tamás és a jól megérdemelt kupa.

“Mindezek mellett, nemcsak az európai szakmától, hanem a világ számos pontjáról kapom az elismeréseket. Szeretnék hű lenni a bajnoki címemhez és minden felkérésnek eleget tenni. Később pedig a világversenyen is részt venni.+

 Még több fotó Tamás munkáiról galériánkban:

Megnézem
Összes kép (1)

 Olvass még több cikket virágkötészet témában itt, az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top