nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Üvegekbe álmodott minikertek

Üvegekbe álmodott minikertek

Az üvegekbe ültetett növényekből gyönyörű minikerteket készíthetsz, amelyek üde színfoltjai lehetnek az otthonodnak. Inspirációként 5 tippet mutatunk ehhez.
NLCafé
f Ajánlom

Némi fantáziával különleges és egyedi dekorációt készíthetsz lakásodba. Az üvegekbe ültetett növényekkel kialakított miniatűr kertek nemcsak káprázatosan mutatnak, de jóval izgalmasabbak is, mint a hagyományos cserepes dísznövények. A megvalósításhoz adunk most inspirációt.

A növények kiválasztásakor fontos szempont, hogy nagyjából azonos legyen a fény- és nedvességigényük. Mindenképpen előnyös, ha lassan növekednek, vagyis valójában kevés gondozást igényelnek. A szuperkajának is tartott kaktusz az előbbi feltételeknek általánosságban megfelel, így egészen biztosan ideális az üvegekbe álmodott minikertekhez.

1. üvegbe ültetett minikert

A fellógatható üvegekbe ültetett dísznövények pompázatosan mutatnak télikertben, de még a konyha ablakok előtt is.

Üvegbe álmodott minikertek

2. üvegbe ültetett minikert

A minikertek készítéséhez tökéletesen megfelelnek nagyobb befőttesüvegek is. Színes kavicsokkal, apróbb kövekkel még különlegesebbé varázsolhatod a lakásdekorációt.

Üvegbe álmodott minikertek

3. üvegbe ültetett minikert

Egy nagyobb üvegtálban készített minikert, színes dekorációs kavicsokkal pompázatosan szép és különleges dekoráció lehet még a nappali dohányzóasztalára helyezve is.

Üvegbe álmodott minikertek

4. üvegben összeállított minikert

A használaton kívüli akváriumokból, üveggömbökből gyönyörű dekorációk készíthető. A tengerfenékre hasonlító különleges minikertek összeállításához a korábbi akvárium növényei és annak dekorációi szintén felhasználhatók.

Üvegbe álmodott minikertek

5. üvegben készített minikert

A már használaton kívüli üveg teáskanna ámulatba ejtően szép minikertté alakítható pici növényekkel, fehér kavicsokkal.

Üvegbe álmodott minikertek

További minikertötletek az NLCafén

Fotók: Pinterest

Megosztás Facebookon