nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Házasságon kívüli kapcsolatból született az anglikán egyház vezetője

Házasságon kívüli kapcsolatból született az anglikán egyház vezetője

Házasságon kívüli kapcsolatból született Justin Welby, Canterbury érseke, az anglikán egyház első számú vallási méltósága, akinek édesapja valójában Sir Anthony Montague Browne, Sir Winston Churchill egykori brit kormányfő utolsó személyi titkára volt.
Avatar
Forrás: MTI
f Ajánlom

A rendkívüli történetet a The Daily Telegraph című brit napilap bogozta ki, mégpedig Welby érsek személyes közreműködésével és hozzájárulásával.

Justin Welby mindeddig abban a hitben élt, hogy édesapja Gavin Welby, egy német zsidó bevándorló család gyermekeként Gavin Weiler néven Londonban született whiskyügynök volt, aki 1955-ben kötött mindössze három évig tartó házasságot Welby érsek ma is élő, 86 esztendős édesanyjával, Jane Portallal.

Jane Portal – aki jelenlegi házassága révén a Lady Williams of Elvel megszólításra tarthat igényt – annak idején szintén Churchill stábjában dolgozott titkárnőként a Downing Streeten, és közvetlenül Gavin Welbyvel kötött házassága előtt töltött egy intim éjszakát Sir Anthony Montague Browne-nal.

Justin Welby eddig mit sem sejtett az igazságról
Justin Welby eddig mit sem sejtett az igazságról

Sem ő, sem férje nem sejtette, hogy a házasságkötés után kilenc hónappal világra jött Justin nem kettejük közös gyermeke.

A The Daily Telegraph beszámolója szerint azonban pletykák már jó ideje terjedtek arról, hogy ki is valójában Justin Welby apja, és e híresztelések a későbbi anglikán egyházi méltósághoz is eljutottak, ám ő nem foglalkozott velük. A lap azonban aprólékos kutatómunkával összerakta a részleteket, és megkereste Welby érseket, aki hajlandó volt egy DNS-vizsgálatra. Az érsek által adott DNS-minták 99,9779 százalékos – vagyis gyakorlatilag teljes – biztonsággal valószínűsítik, hogy Justin Welby édesapja nem Gavin Welby egykori whiskyügynök, hanem Sir Anthony Montague Browne, aki Churchill személyi titkára volt 1952-től az egykori kormányfő 1965-ben bekövetkezett haláláig.

Házasságon kívüli kapcsolatból született az anglikán egyház vezetője

Sir Anthony később II. Erzsébet királynő közvetlen szolgálatában is állt az udvar és akkoriban létező két brit tévécsatorna, a BBC és az ITV összekötőjeként.

A 60 esztendős, ötgyermekes Justin Welby a brit lapnak kijelentette, hogy “teljes meglepetésként” érte a DNS-vizsgálat eredménye, az érsek édesanyja pedig azt mondta, hogy “szinte elképzelhetetlen sokkhatásként” élte meg a hírt. Elismerte ugyanakkor, hogy napokkal Gavin Welbyvel kötött házassága előtt intim kapcsolatba került Sir Anthony Montague Browne-nal. “Úgy tűnik, akkoriban tett elővigyázatossági intézkedéseink hatástalanok maradtak, és az én csodálatos fiam e kapcsolatban fogant” – áll Lady Williams nyilatkozatában.

Házasságon kívüli kapcsolatból született az anglikán egyház vezetője

 

Még több cikk a britekről:

 

Megosztás Facebookon