Otthon

Dobozban lakik a férfi, mert nem volt pénze saját albérletre – fotók

Még azért is több mint százezer forintnak megfelelő összeget fizet a férfi, hogy egy dobozban lakhasson San Franciscóban!

Az albérletárak nem csak Budapesten emelkedtek az egekbe, nagy fejtörést okozva ezzel pályakezdők és minimálbérből élők százainak. San Francisco városában is több fiatal került kilátástalan helyzetbe az irreálisan magas lakbérek miatt. Többek között a 25 éves illusztrátor, Peter Berkowitz is, aki sajátságosan oldotta meg a problémát.

Dobozban lakik a férfi, mert nem volt pénze saját  albérletre

Mivel egy saját lakás bérlésére esélye sem volt, Peter egy nagyobb albérletbe csatlakozott be – csakhogy ott már az összes háló foglalt volt. Hogy megteremtse magának a privát szférát, a srác épített egy fadobozt, benne ággyal, asztallal és világítással. Igaz, hogy a dobozra 1300 dollárt költött, az albérlete így “csak” 400 dollárt, azaz körülbelül 120 ezer forintot kóstál havonta, míg a hálószobákat bérlők havi 1000 dollárt fizetnek!

Dobozban lakik a férfi, mert nem volt pénze saját  albérletre

Peter azt mondja, boldog, mert a dobozban lakás nem kétségbeesés vagy szegénység szüleménye, hanem kreatív megoldás egy valós problémára. Tudja, hülyén hangzik, hogy egy dobozban él, de ez a hülyeség rímel arra, hogy milyen valószerűtlenül magasak lettek az albérletárak San Franciscóban. 

Ezen a videón Peter maga tart “körbevezetést” a dobozlakásról:

Forrás: OddityCentral

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top