Otthon

Egészségesebb lehetsz, ha selyempárnán alszol

A kényeztető luxus és az egészség ezúttal kéz a kézben jár.

Úgy tűnik, nagyon nem mindegy, hogy milyen párnahuzaton hajtjuk álomra a fejünket. Kiderült ugyanis, hogy a selyempárnától egészségesebbek, sőt még szebbek is lehetünk.

Friss kutatások szerint a selyemhuzat több szempontból is nagyon előnyös lehet számunkra. Egyrészt jót tesz a bőrünknek: ez a puha anyag még egyes bőrbetegségeken is javíthat, ugyanis nem irritálja az érzékeny arcbőrt. Ráadásul mivel a selyem nem vonja el a nedvességet, a bőr állítólag hidratáltabb is maradhat így, és még az éjszakai krémek is hatékonyabban működnek.

Egészségesebb lehetsz, ha selyempárnán alszol

De a hajkoronánk is ragyogóbb lehet, ha éjjelente selyempárnán nyugtatjuk. Állítólag a selyem párnahuzaton alvás megelőzi a hajszálak elvékonyodását, ráadásul a bőrhöz hasonlóan a haj is hidratáltabb maradhat.

Végül pedig az allergiások is jól járnak, ha beruháznak egy selyemhuzatra, ez ugyanis távol tarthatja a veszélyt jelentő port, polleneket vagy szőröket. Arról nem is beszélve, hogy igazán királyi érzés selymek között ébredni.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top