Otthon

Tévedésből bontották le a házukat

A bontást végző cég vezetője szerint nem nagy ügy, hogy véletlenül egy olyan házat dózeroltak le, melyet a tulajdonosai egyáltalán nem akartak lebontatni.

Egy épületek bontásával foglalkozó texasi cég a Google Mapsen keresett rá a címre, ahová a soron következő megbízásuk szólt. Igen ám, de az internetes térkép egy hiba folytán egy másik házat mutatott meg, mely nagyjából egy háztömbbel arrébb állt, mint a bontásra ítélt épület.

A cég azonban az utcanézetben látott házhoz vonult ki és le is dózerolták azt. Az épület tavaly egy tornádóban megrongálódott ugyan, így jelenleg épp nem laktak benne, a tulajdonosok, Lindsay Diaz és Alan Cutter azonban azt tervezték, hogy felújíttatják. Most viszont már nincs más választásuk, mint újraépíttetni.

Véletlenül rossz házat bontottak le

Amikor a tévesen lerombolt ház tulajdonosai panasszal fordultak a bontást végző céghez, annak vezetője nem kért tőlük elnézést, csupán úgy reagált, hogy ami történt, az nem nagy ügy. A cégtől később egy képernyőfotót is kaptak, mely bizonyítja, hogy az online térkép valóban az ő házukat mutatta meg a bontásra ítélt épület címén.

A Google Maps, amint értesült a történtekről, azonnal korrigálta a hibát.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top