Otthon

Kukkants be a jövő gyerekszobájába!

A világ egyik vezető játékgyártó cége szerint 2026-ra a gyerekszobákban is átveszik a vezérszerepet az okosjátékok, sőt megjelenik a virtuális valóság is.

 A Fisher Price játékgyártó cég rengeteg kutatás és felmérés után dolgozott ki egy elképzelést a jövő gyerekszobájáról és annak kiegészítőiről. A mai igények és szükségletek, valamint trendelőrejelzések alapján 2026-ban még több tér, virtuális, okos- és digitális eszköz vesz majd körül minket és gyermekeinket.

A fenti videóban szereplő rengeteg virtuálisan megjelenő kép ma még elképzelhetetlen a számunkra. Pedig amit a kisfilmben látunk, a játékgyár szerint mind így jelenik majd meg – tárgyak nélkül, lebegő formában. Nézzünk meg egy párat közelebbről!

Emlékfák

Kukkants be a jövő gyerekszobájába!

Az emlékfa nemcsak a gyerek magasságát és életkorát jegyzi meg – anélkül, hogy firkák maradnának a falon –, hanem felismeri és tárolja az emocionális és kognitív állapotokat is. Mindez pedig egy érintésre visszanézhető.

Okosbölcső

Kukkants be a jövő gyerekszobájába!

Az okosbölcső felismeri, mit csinál éppen a baba, és ahhoz mérten reagál. Ha a baba alszik, alvó módra kapcsol, ha ébren van, lebegő képeket ereszt ki magából, amelyek emberi érzelmeket fejeznek ki.

Okosablak

Kukkants be a jövő gyerekszobájába!

Az okosablak úgy változik, akár a környezet: reagál az őt körülvevő tárgyakra – a gyerek életkorának megfelelően. Így például az olvasni tanuló fázisban kiírja az előtte elrepülő madár nevét.

Virtuális játszószoba

Kukkants be a jövő gyerekszobájába!

Ha a gyerek játszani kezd a szobában, a szoba a játékhoz illeszkedve változtatja az alakját. Például a játék tárgya bújócskázás a dzsungelben, akkor virtuálisan ehhez jelenik majd meg díszlet.

Tény, hogy a képek gyönyörűek, és ki ne vágyott volna gyerekként arra, hogy az álmai a szeme előtt megelevenedjenek? Arról viszont kétségtelenül lehetne vitatkozni, hogy a sok virtuális kép jó hatással van-e a gyerekek fantáziájára és kognitív képességeire, ahogyan arról is, milyen hatása lesz a taktilis érzékelésük fejlődésére. 

Neked tetszik a jövő gyerekszobája?

 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top