Otthon

Az ideális hálószobai hőmérséklet az elalvásban is segít

Ha napközben dideregtél is, éjszakára csavard lejjebb a fűtést – így az álmatlanságtól is megkímélheted magad.

 A legjobb alvásaim mind a nagyszüleim régi parasztházában történtek: a vastag falakon nem hatolt át a nyári meleg – amitől a városi lakásban csak szenvedni tudtam. De a szoba hőmérséklete és a jó alvás közötti összefüggést tudományosan is igazolták.

Az ideális hálószobai hőmérséklet az elalvásban is segít

Lehet, hogy nem kell tovább keresned az álmatlanságod okát, és mindössze rossz hőmérsékletű szobában próbáltál elaludni! Az elalváshoz és a pihentető alváshoz a testnek alacsonyabb hőmérsékletet kell elérnie (ezért érdemes pizsama nélkül, vagy a takaró alól kidugott lábbal aludni). Ebben természetesen a hálószoba hőmérséklete segíthet a legegyszerűbben, méghozzá akkor, ha 18-22 fok között mozog. Ez az ideális érték, hiszen ebben se nem vacogunk, se nem rúgjuk le magunkról a takarót. 

Ha magad szabályozod a fűtést, könnyű dolgod van, egyszerűen csak kapcsold le teljesen éjszakára. Ha pedig távfűtéses házban élsz, hagyd nyitva résnyire az ablakot éjjelre. 

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top