Otthon

A legújabb kerti trendek és sötétben világító növények a 10 éves Gardenexpón

Egy igazi kert nem egyszerűen zöld, hanem milliónyi színe van! És sokszínűsége csakis rajtunk múlik. Mert megtölthetjük természetességgel, vidámsággal, eleganciával, harmóniával, kényelemmel, praktikussággal, játékossággal, romantikával, kultúrával, fantáziával, illatokkal, ízekkel, bármivel, amire csak vágyunk.

Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítását, a Gardenexpót, 10. alkalommal rendezik meg március 18–19–20-án, a Budapest Sportarénában. Kerti bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás, öntözéstechnika és inspirációban gazdag bemutatókertek is várnak a jubileumi eseményen. 

A legújabb kerti trendek és sötétben világító növények a 10 éves Gardenexpón

Olvass még kert témában az NLCafén!

A kertünk lesz a nyári nappalink

A Gardenexpón láthatóak először a 2016-os kerti bútor- és kertberendezési újdonságok is. Minden kertben töltött perc igazi ünnep, és ezt a változó színhasználat is jelzi, ami bátrabb, élénkebb, változatosabb lesz, mint a korábbi években. Tovább erősödik az a trend, hogy a kárpitok szövete a magasabb minőséget sugalló, puhább, kellemesebb tapintású beltéri texturált szövetek hatását adja vissza. Újra hódít a teak, de már nem a klasszikus angolos-flamandos modellekkel, hanem dizájnbútorok formájában, ahol sok egyéb más anyaggal kombinálják.  A rozsdamentes acél, textiléne, fonószál, kültéri bőr, textil szalag és alumínium használatával a kertben még sosem látott formák jelennek meg, igazi kültéri nappalihangulatot teremtve.

A legújabb kerti trendek és sötétben világító növények a 10 éves Gardenexpón

Világító növények

500 növény egy bemutatókertben. Ez önmagában nem meglepő a Gardenexpón, de az igen, hogy ez a kert teljes sötétben kel életre. Hosszú évek magyar fejlesztésének eredménye az a speciális kezelés, amivel a növények világítanak a sötétben. Az eredmény olyan meghökkentő, hogy se fotón, de videón nem lehet igazán visszaadni az élményt, ezt személyesen kell átélni. Egy zárt, fedett bemutatókertben rengeteg növényt helyeznek el az alkotók az orchideáktól a rózsákon át a páfrányokig és egyéb örökzöldekig, hogy minél változatosabb, bujább virágáradatban gyönyörködhessenek az érdeklődők. A zöld mellett kék fénnyel is stabilan világító flAVATAR növények világpremierje a Gardenexpón lesz látható, felejthetetlen élményt biztosítva a sötétben világító kert látogatóinak.

A legújabb kerti trendek és sötétben világító növények a 10 éves Gardenexpón

Húsvéti meglepetés 3000 virágzó orchidea

Minden korábbinál pompásabb orchideabemutató várja rajongóit az Orchidea Ünnepen, a Gardenexpo azonos jeggyel látogatható társrendezvényén. A tervezők több mint 3000 virágzó orchideát csomagolnak húsvéti köntösbe a magyar néprajzi hagyományok motívumait is felhasználva, és a bemutatón olasz és holland nemesítők különlegességei is megjelennek. Természetesen vásárolni is lehet majd az orchideakereskedőktől, sőt a kiállított kompozíciókból is.

A legújabb kerti trendek és sötétben világító növények a 10 éves Gardenexpón

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top